Difference between revisions of "Wiki Weekend Tirana 2018"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijoi faqen me "== Përshkrimi == TBA == Pjesëmarrësit == == Detaje == * Kur: 1&2 Dec.2018; * Ku: TBA * Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit); * Ka nevojë të kemi dije t...")
 
(Shtova axhendën.)
 
Line 1: Line 1:
== Përshkrimi ==
== Përshkrimi ==
TBA
Wiki Weekend ose pak më shqip Fundjava e Wikimedias, është një ngjarje vjetore e organizuar për herë të parë në Shqipëri ne vitin 2014. Ky aktivitet mbledh së bashku një audiencë të moshave dhe interesave të ndryshëm. Edicioni i vitit 2018 organizohet në ambientet e Open Labs hackerspace, nga pjesëtarët e user grupit të Wikimedia Community User Group Albania. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë më pranë komunitetit duke punuar dhe ndarë dijet rreth enciklopedisë më të madhe online, e cila është krijuar dhe mirëmbahet nga vullnetarët. Një qëllim tjetër i këtij aktiviteti është dhe rritja e kontribuesve lokalë në projektet e Wikimedias


== Pjesëmarrësit ==
== Pjesëmarrësit ==
* TBA
== Detaje ==
== Detaje ==
* Kur: 1&2 Dec.2018;
* Kur: 1&2 Dec.2018;
* Ku: TBA
* Ku: Open Labs
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
* Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
* Ka nevojë të kemi dije teknike paraprakte: JO.
* Ka nevojë të kemi dije teknike paraprakte: JO.
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.
* Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.
== Axhenda ==
== Axhenda ==
* TBA
 
Pre-party: Takim i komunitetin të premten në datën 7 dhjetor në Open Labs në orën 18:30.
 
Aktiviteti është i ndarë në dy ditë, datat 8-9 dhjetor.
* Dita parë<br>
{| class="wikitable"
|-
! style="background-color: #339966; color:white;" | Ora
! style="background-color: #339966; color:white;" | Axhenda
|-
| 9:30 - 10:00
| Regjistrimet
|-
| 10:00 - 10:30
| Mirëseardhje, prezantim axhende.
|-
| 10:30 - 11:00
| Marrëveshja me Qendrën e Filmit
|-
| 11:00 - 11:30
| Mariana Balla - 'Wikimedia dhe nënprojektet e saj'
|-
| 11:30 - 12:00
| Editathon "Mësojmë të editojmë së bashku"
|-
| 13:00 - 13:35
| Pushim dreke
|-
| 13:35 - 14:00
| Mariana Balla - 'Licensat e hapura dhe domeini publik'
|-
| 14:00 - 17:00
| Editathon "Editim i artikujve në wikipedia"
|-
|}
 
 
*Dita dytë<br>
{| class="wikitable"
|-
! style="background-color: #339966; color:white;" | Ora
! style="background-color: #339966; color:white;" | Axhenda
|-
| 10:00 - 10:30
| Kafe dhe snacks
|-
| 10:30 - 13:00
| Planifikim për vitin 2019
|-
| 13:00 - 14:00
| Pushim dreke
|-
| 14:00 -16:00
| Vazhdim i bisedës
|-
|} 
 


=== Shënime ===
=== Shënime ===
Faqja në meta për aktivitetin: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018
Shëno emrin si pjesëmarrës: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018/Pjes%C3%ABmarr%C3%ABsit

Latest revision as of 21:25, 4 December 2018

Përshkrimi

Wiki Weekend ose pak më shqip Fundjava e Wikimedias, është një ngjarje vjetore e organizuar për herë të parë në Shqipëri ne vitin 2014. Ky aktivitet mbledh së bashku një audiencë të moshave dhe interesave të ndryshëm. Edicioni i vitit 2018 organizohet në ambientet e Open Labs hackerspace, nga pjesëtarët e user grupit të Wikimedia Community User Group Albania. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë më pranë komunitetit duke punuar dhe ndarë dijet rreth enciklopedisë më të madhe online, e cila është krijuar dhe mirëmbahet nga vullnetarët. Një qëllim tjetër i këtij aktiviteti është dhe rritja e kontribuesve lokalë në projektet e Wikimedias

Pjesëmarrësit

  • TBA


Detaje

  • Kur: 1&2 Dec.2018;
  • Ku: Open Labs
  • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
  • Ka nevojë të kemi dije teknike paraprakte: JO.
  • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Pre-party: Takim i komunitetin të premten në datën 7 dhjetor në Open Labs në orën 18:30.

Aktiviteti është i ndarë në dy ditë, datat 8-9 dhjetor.

  • Dita parë
Ora Axhenda
9:30 - 10:00 Regjistrimet
10:00 - 10:30 Mirëseardhje, prezantim axhende.
10:30 - 11:00 Marrëveshja me Qendrën e Filmit
11:00 - 11:30 Mariana Balla - 'Wikimedia dhe nënprojektet e saj'
11:30 - 12:00 Editathon "Mësojmë të editojmë së bashku"
13:00 - 13:35 Pushim dreke
13:35 - 14:00 Mariana Balla - 'Licensat e hapura dhe domeini publik'
14:00 - 17:00 Editathon "Editim i artikujve në wikipedia"


  • Dita dytë
Ora Axhenda
10:00 - 10:30 Kafe dhe snacks
10:30 - 13:00 Planifikim për vitin 2019
13:00 - 14:00 Pushim dreke
14:00 -16:00 Vazhdim i bisedës


Shënime

Faqja në meta për aktivitetin: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018 Shëno emrin si pjesëmarrës: https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2018/Pjes%C3%ABmarr%C3%ABsit


Organizatorët


Raport i aktivitetit