Translations:Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017/46/sq

Revision as of 09:51, 25 June 2017 by FuzzyBot (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

6. Opinion rreth përgjimeve masive elektronike

  • Gjatë dekadës së fundit janë shtuar dyshimet por dhe është vërtetuar nga Edward Snowden (dhe jo vetëm) që qeveritë në pushtet kanë implementuar mekanizma të përgjimit elektronik masiv ose/dhe të pajustifikuar kundrejt qytetarëve. Duke ju kujtuar që përgjimi masiv elektronik është në kundërshtim me kushtetutën e vendit tonë dhe shkel të drejtën themelore të privatësisë, cila do ishte qasja e partisë suaj për përgjimet elektronike masive?
  • Cila do jetë qasja e subjektit tuaj kundrejt teknologjive dhe platformave që rrisin privatësinë e qytetarëve si për shembull enkriptimi i komunikimeve elektronike?
    • Privatesia eshte kusht ne kohet qe jemi. Ne do te bejme te pamunduren qe cdo e dhene dhe cdo informacion sensitiv do te ruhet me ssl te verifukuar dhe jo si ssl e tatime tirane apo app.gov.al qe jan ssl 7$.
  • Planifikoni që institucionet arsimore publike të edukojnë të rinjtë me praktika mbrojtjeje kundër përgjimit masiv duke i përfshirë këto dije në kurrikula?
    • Patjeter ruajtja pe privatesise do duhet te filloje qe ne moshen 10 vjec mosha ne te cilen femijet dhe te rinjt gjenerojn content.