Trajnim për komandat e Linux (16 Dhjetor 2017)

Revision as of 13:00, 9 December 2017 by Evavranici (talk | contribs) (Krijoi faqen me "Trajnimi për komandat e Linux është një trajnim i vazhdueshëm dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga profesorë të fushës...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Trajnimi për komandat e Linux është një trajnim i vazhdueshëm dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga profesorë të fushës teknologjike ne bashkëpunim me anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është zgjerimi dhe praktikimi i dijeve rreth komandave të përdorimit të Linux, një sistem operativ open source, gjithashtu të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux.

Detaje

 • Kur: 16 Dhjetor 2017;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: idealisht po;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e ditës. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Dita 1: 12.01.2018

 • 18.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
 • 18.20: Big Buck Bunny, 00.10.00 minuta #animacion;
 • 18.30: Elephants Dream, 00.09.00 minuta #animacion;
 • 18.40: Sintel, 00.14.48 #animacion;
 • 19.00: Tears of Steel, 00.12.14 #animacion;
 • 19.15: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 19.25: TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard, 1.22.00 #dokumentar;
 • 20.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 21.00: Steal this film, part 1, 00.52.00;
 • 21.55: pushim i shkurtër (10 minuta);
 • 22.05: Debtocracy, 01.14.00 #dokumentar #politikë;
 • 23.20: disktutim i hapur;
 • 23.45: mashup after party (bring your own drink)

Projeksionet e propozuara

Ndërlidhje

 • Forum (anëtarët): së shpejti
 • Forum publik: së shpejti

Organizatorët

 • Dashamir Hoxha
 • Eva Vranixi

Raport i eventit

 • së shpejti