Trajnim për komandat e Linux (16 Dhjetor 2017)

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 13:10, 9 December 2017 by Evavranici (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Në këtë trajnim do të mësojmë komanda të thjeshta dhe të përparuara të Linuxit, kombinimet e komandave, ndërtimin e skripteve të thjeshta dhe të përparuara, etj. Eventi organizohet nga profesorë të fushës teknologjike në bashkëpunim me anëtarë të Open Labs Hackerspace. Trajnimi do ketë natyrë praktike, ku fillimisht trajnuesit do tregojnë përdorimin e komanadave të ndryshme dhe më pas pjesëmarrësit do ti provojnë vetë ato. Çdo javë do të ketë teste online lidhur me komandat e asaj jave, të cilat pjesëmarrësit do t'i bëjnë në shtëpi dhe më pas do të sqarohen në takimin pasardhës (për ata që nuk kanë arritur ti bëjnë).

Detaje

 • Kur: 16 Dhjetor 2017;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: idealisht po;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e ditës. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Takimi 1: 16.01.2018

 • 10.00: hapja e takimit me prezantim të shkurtër të tij;
 • 10.15: instalimi i Linux;
 • 10.40: hyrje ne komandat e thjeshta;

Ndërlidhje

 • Forum (anëtarët): së shpejti
 • Forum publik: së shpejti

Organizatorët

 • Dashamir Hoxha
 • Eva Vranixi

Raport i eventit

 • së shpejti