Difference between revisions of "Trajnim për komandat e Linux (16 Dhjetor 2017)"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijoi faqen me "Trajnimi për komandat e Linux është një trajnim i vazhdueshëm dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga profesorë të fushës...")
 
Line 1: Line 1:
Trajnimi për komandat e Linux është një trajnim i vazhdueshëm dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove tij!
Në këtë trajnim do të mësojmë komanda të thjeshta dhe të përparuara të Linuxit, kombinimet e komandave, ndërtimin e skripteve të thjeshta dhe të përparuara, etj. Eventi organizohet nga profesorë të fushës teknologjike bashkëpunim me anëtarë të Open Labs Hackerspace. Trajnimi do ketë natyrë praktike, ku fillimisht trajnuesit do tregojnë përdorimin e komanadave ndryshme dhe më pas pjesëmarrësit do ti provojnë vetë ato. Çdo javë do ketë teste online lidhur me komandat e asaj jave, cilat pjesëmarrësit do t'i bëjnë në shtëpi dhe më pas do sqarohen takimin pasardhës (për ata që nuk kanë arritur ti bëjnë).
Eventi organizohet nga profesorë të fushës teknologjike ne bashkëpunim me anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është zgjerimi dhe praktikimi i dijeve rreth komandave të përdorimit të Linux, një sistem operativ open source, gjithashtu socializohemi me Linux-axhinj tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme Linux dhe mënyrën se si kontribuojmë komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux.  


== Detaje ==
== Detaje ==
Line 12: Line 11:
Më poshtë axhenda e ditës. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.
Më poshtë axhenda e ditës. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.


=== Dita 1: 12.01.2018 ===
=== Takimi 1: 16.01.2018 ===
* 18.00: hapja ditës së dytë së CopyFest;
* 10.00: hapja e takimit me prezantim të shkurtër të tij;
* 18.20: Big Buck Bunny, 00.10.00 minuta #animacion;
* 10.15: instalimi i Linux;
* 18.30: Elephants Dream, 00.09.00 minuta #animacion;
* 10.40: hyrje ne komandat e thjeshta;
* 18.40: Sintel, 00.14.48 #animacion;
* 19.00: Tears of Steel, 00.12.14 #animacion;
* 19.15: pushim i shkurtër (10 minuta);
* 19.25: TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard, 1.22.00 #dokumentar;
* 20.50: pushim i shkurtër (10 minuta);
* 21.00:  Steal this film, part 1, 00.52.00;
* 21.55: pushim i shkurtër (10 minuta);
* 22.05: Debtocracy, 01.14.00 #dokumentar #politikë;
* 23.20: disktutim i hapur;
* 23.45: mashup after party (bring your own drink)
 
== Projeksionet e propozuara ==
* Trouble #8: Hack the System (burimi https://sub.media/video/trouble-8-hack-the-system/), 00.34.01;
* Elephants Dream (burimi: https://orange.blender.org/), 00.09.00 minuta;
* Big Buck Bunny (burimi: https://peach.blender.org/), 00.10.00 minuta;
* Sintel (burimi: https://durian.blender.org/), 00.14.48;
* Tears of Steel (burimi: https://mango.blender.org/), 00.12.14;
* Everything is a Remix (burimi: https://vimeo.com/139094998), 00.37.30;
* RIP : A Remix Manifesto (burimi: https://vimeo.com/8040182), 01.27.20;
* Sita Sings the Blues (burimi: http://www.sitasingstheblues.com/watch.html), 1.21.25;
* Star Wreck (burimi: http://www.starwreck.com/wp/), 1.43.03;
* The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (burimi: https://archive.org/details/TheInternetsOwnBoyTheStoryOfAaronSwartz), 02.00.00;
* Debtocracy (burimi: http://infowarproductions.com/portfolio-items/debtocracy/), 74 minuta;
* Catastroika (burimi: http://infowarproductions.com/videos/catastroika_doc/),  87 minunta;
* Steal this film, part 1 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part1/), 00.52.00;
* Steal this film, part 2 (burimi: http://stealthisfilm.com/Part2/), 00.44.00;
* Good Copy Bad Copy (burimi: https://vimeo.com/36337847), 00.58.46;


== Ndërlidhje ==
== Ndërlidhje ==

Revision as of 13:10, 9 December 2017

Në këtë trajnim do të mësojmë komanda të thjeshta dhe të përparuara të Linuxit, kombinimet e komandave, ndërtimin e skripteve të thjeshta dhe të përparuara, etj. Eventi organizohet nga profesorë të fushës teknologjike në bashkëpunim me anëtarë të Open Labs Hackerspace. Trajnimi do ketë natyrë praktike, ku fillimisht trajnuesit do tregojnë përdorimin e komanadave të ndryshme dhe më pas pjesëmarrësit do ti provojnë vetë ato. Çdo javë do të ketë teste online lidhur me komandat e asaj jave, të cilat pjesëmarrësit do t'i bëjnë në shtëpi dhe më pas do të sqarohen në takimin pasardhës (për ata që nuk kanë arritur ti bëjnë).

Detaje

 • Kur: 16 Dhjetor 2017;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: idealisht po;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: jo;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: jo;

Axhenda

Më poshtë axhenda e ditës. Detajet e programit mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Takimi 1: 16.01.2018

 • 10.00: hapja e takimit me prezantim të shkurtër të tij;
 • 10.15: instalimi i Linux;
 • 10.40: hyrje ne komandat e thjeshta;

Ndërlidhje

 • Forum (anëtarët): së shpejti
 • Forum publik: së shpejti

Organizatorët

 • Dashamir Hoxha
 • Eva Vranixi

Raport i eventit

 • së shpejti