All translations

Jump to navigation Jump to search

Enter a message name below to show all available translations.

Message

Found one translation.

NameCurrent message text
 h Albanian (sq)'''6. Opinion rreth përgjimeve masive elektronike'''
* Gjatë dekadës së fundit janë shtuar dyshimet por dhe është vërtetuar nga Edward Snowden (dhe jo vetëm) që qeveritë në pushtet kanë implementuar mekanizma të përgjimit elektronik masiv ose/dhe të pajustifikuar kundrejt qytetarëve. Duke ju kujtuar që përgjimi masiv elektronik është në kundërshtim me kushtetutën e vendit tonë dhe shkel të drejtën themelore të privatësisë, cila do ishte qasja e partisë suaj për përgjimet elektronike masive?
* Cila do jetë qasja e subjektit tuaj kundrejt teknologjive dhe platformave që rrisin privatësinë e qytetarëve si për shembull enkriptimi i komunikimeve elektronike?
** Privatesia eshte kusht ne kohet qe jemi. Ne do te bejme te pamunduren qe cdo e dhene dhe cdo informacion sensitiv do te ruhet me ssl te verifukuar dhe jo si ssl e tatime tirane apo app.gov.al qe jan ssl 7$.
* Planifikoni që institucionet arsimore publike të edukojnë të rinjtë me praktika mbrojtjeje kundër përgjimit masiv duke i përfshirë këto dije në kurrikula?
** Patjeter ruajtja pe privatesise do duhet te filloje qe ne moshen 10 vjec mosha ne te cilen femijet dhe te rinjt gjenerojn content.