Difference between revisions of "Linux Weekend Tirana 2017"

 
(13 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 18: Line 18:
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
|-
|-
| 10.45 - 11.15 || Unify your local music library - Justin W. Flory ||   
| 10.45 - 11.15 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/open-source-101 Open Source 101] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] ||   
|-
|-
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka  
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka  
Line 26: Line 26:
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
|-
|-
| 12.15 - 12.45 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
| 12.15 - 12.45 || Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
|-
|-
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
Line 34: Line 34:
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
|-
|-
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli || KISS with Linux - Edmond Cukalla
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]] || KISS with Linux - Edmond Cukalla
|-
|-
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
Line 64: Line 64:
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
|-
|-
| 13.30 - 14.00 || CommOps: Community infrastructure team of Fedora - Justin W. Flory || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
| 13.30 - 14.00 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/musicbrainz-picard-workshop Unify your local music library] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
|-
|-
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - Jona Azizaj || Takim i komunitetit / Community Meetup
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]] || Takim i komunitetit / Community Meetup
|-
|-
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
Line 76: Line 76:
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
|}
|}
== Ligjëruesit ==
* Ajkuna Mujo
* Aldo Ziflaj
* Anxhela Hyseni
* Anxhelo Lushka
* Boris Budini
* Dashamir Hoxha
* Dimitar Zahariev
* Edmond Cukalla
* Jona Azizaj
* Jor Bashllari
* Justin W. Flory
* Kristi Progri
* Mariana Balla
* Melisa Sulko
* Nafie Shehu
* Redon Skikuli
* Sidorela Uku
* Silva Arapi
* Suela Palushi
* Xheni Myrtaj


== Grupi organizativ ==
== Grupi organizativ ==
* Ajkuna Mujo
* Ajkuna Mujo
* Anxhela Hyseni
* Anxhela Hyseni
* Anxhelo Lushka
* [[User:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* Mariana Balla
* [[User:Mariana|Mariana Balla]]
* Melisa Sulko
* Melisa Sulko
* Redon Skikuli
* [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]]
* Suela Palushi
* Suela Palushi


== Mbështetësit ==
Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - [https://soundcloud.com/open_labs_albania/linux-weekend-2017-interviste-me-anxhelo-lushka-dhe-mariana-balla-ne-rtsh Intervista në SoundCloud]
Artikull nga GJBI Team - [https://gjbiteam.com/linux-weekend-2017/ Artikulli nga GJBI]
Artikull nga Teknologjia Sot - [http://techsot.al/2017/03/13/ti-nuk-e-di-cfare-eshte-linux-weekend-eventi-must-go-per-te-gjithe-te-apasionuarit-e-linux/ Artikulli në Tech Sot]
Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.
Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - [https://fedoramagazine.org/students-fedora-linux-weekend-2017/ Fedora Magazine]


== Raporti i aktivitetit ==
== Raporti i aktivitetit ==
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
* në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
* shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
* vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.
All, Bureaucrats, Administrators, translator
79

edits