Difference between revisions of "OSCAL 2020"

m
perditesova tekstin.
m (perditesova tekstin.)
Line 26: Line 26:
Për vite, qytetarët e internetit kanë promovuar mjetet e bashkëpunimit të fuqizuara nga interneti dhe karakteri decentralizues i rrjetit të rrjeteve. Në të njëjtën kohë, haktivistët dhe gazetarët investigativ na kanë lajmëruar për rritjen e interesit në kontrollimin, filtrimin dhe censurimin e internetit siç e njohim ne. Për fat të keq, frikërat tona më të mëdha po bëhen realitet. Ne lexojmë shumë e shumë raporte rreth asnjëanësisë së internetit që po humbet, operacionet e mbikëqyrjes masive që po kryhen, emrat e domaineve që po bllokohen, kanalet e lajmeve që po censorohen dhe qeveritë jtë cilat po luftojnë mjete si enkriptimi. Një fenomen shqetësues po ndodh në Shqipëri, Ballkan e gjithë botën.
Për vite, qytetarët e internetit kanë promovuar mjetet e bashkëpunimit të fuqizuara nga interneti dhe karakteri decentralizues i rrjetit të rrjeteve. Në të njëjtën kohë, haktivistët dhe gazetarët investigativ na kanë lajmëruar për rritjen e interesit në kontrollimin, filtrimin dhe censurimin e internetit siç e njohim ne. Për fat të keq, frikërat tona më të mëdha po bëhen realitet. Ne lexojmë shumë e shumë raporte rreth asnjëanësisë së internetit që po humbet, operacionet e mbikëqyrjes masive që po kryhen, emrat e domaineve që po bllokohen, kanalet e lajmeve që po censorohen dhe qeveritë jtë cilat po luftojnë mjete si enkriptimi. Një fenomen shqetësues po ndodh në Shqipëri, Ballkan e gjithë botën.


World Wide Web, një mjet mjet i rëndësishëm për të ndarë dijen, informacionin dhe një nga mjetet më të shpejta të komunikimit po përdoret kundër nesh dhe ne duhet të veprojmë!
World Wide Web, një mjet i rëndësishëm për të ndarë dijen, informacionin dhe një nga mjetet më të shpejta të komunikimit po përdoret kundër nesh dhe ne duhet të veprojmë!


==Data==
==Data==
 
ANULLUAR.
*16 & 17 Maj 2020


==Vendi==
==Vendi==
All, Bureaucrats, Administrators, translator
773

edits