Difference between revisions of "Muaji i LibreOffice 2019"

U shtua nje event tjeter nga LibreOffice month
(U shtua nje event tjeter nga LibreOffice month)
Line 47: Line 47:
=== Raport i eventit ===
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
Do të plotësohet pas eventit.
==TBA aktiviteti nr.3==
 
==LibreOffice Localisation Sprint Nr.2==
Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit të LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund të na bashkoheni në Hackerspace për të vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni. 
===Detaje===
* Kur: 20 nëntor
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
===Axhenda===
* 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
* 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
* 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
* 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje
===Organizatorët===
* Anxhelo Lushka
* Silva Arapi
=== Links ===
* Platforma e përkthimeve: https://translations.documentfoundation.org/projects/
* Eventi në facebook: TBA
 
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
==TBA aktiviteti nr.4==
==TBA aktiviteti nr.4==
==TBA aktiviteti nr.5==
==TBA aktiviteti nr.5==