Difference between revisions of "OSMGeoWeek 2019"

m
shtova informacion
(Krijova faqen per aktivitetin)
 
m (shtova informacion)
 
Line 1: Line 1:
== Përshkrimi ==
== Përshkrimi ==
OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. Një projekt i nisur që në vitin 2004 frymëzuar nga Wikipedia.  
OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. Një projekt i nisur që në vitin 2004 frymëzuar nga Wikipedia. Harta përditësohet çdo ditë nga kontribues nga e gjithë bota, duke u përditësuar gjithnjë e më shumë me të dhëna çka e bën të jetë opsioni më i mirë në shumë shtete të botës.
 
OSM Geo Week është një javë dedikuar editimeve në OpenStreetMap, grupe nga vende të ndryshme organizojnë mapathons për të ndihmuar të rinjtë të mësojnë rreth OSM dhe se si të editojnë ose përfshihen në projekte të ndryshme humantiare duke edituar nga shtëpia.
 
Disa prej projekteve mund ti lexoni në linkun e mëposhtëm, në gjuhën angleze: https://osmgeoweek.org/projects/
 
Në faqen kryesore të website [https://osmgeoweek.org osmgeoweek.org] mund të gjeni hartën me aktivitetet që do organizohen në kuadër të kësaj jave.


== Axhenda ==
== Axhenda ==
* Prezantim i përgjithshëm mbi OpenStreetMap
* Prezantim i përgjithshëm mbi OpenStreetMap
* Prezantim rreth OSMGeoWeek
* Prezantim rreth OSMGeoWeek
* Mapathon


== Kush mund të marrë pjesë ==
== Kush mund të marrë pjesë ==
Line 20: Line 27:
* Map features: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_feature
* Map features: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_feature
* https://osmgeoweek.org/
* https://osmgeoweek.org/
* https://osmgeoweek.org/guides/intro


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
TBA
TBA
All, Bureaucrats, Administrators, translator
726

edits