Open main menu

Changes

Aktivitete

3,809 bytes added, 1 year ago
m
fixed table
Open Labs është aktiv që nga viti 2012. Komuniteti është rritur dhe forcuar nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të niveleve të ndryshme të cilat do mundohemi që t'i reflektojme këtu. Në qoftë se je anëtar i Open Labs dhe ke llogari në wiki mos harro të shtosh aktivitetin që organizon këtu në wiki.
 * Propozohet të evitohet organizimi i aktiviteteve në festat zyrtare dhe ditën e diel. * Dëshiron të organzosh dhe ti një aktivitet? Vizito faqen e udhëzimeve: [[Organizim_Aktivitetesh|wiki.openlabs.cc/faqja/Organizim_Aktivitetesh]]* Dy datat në vijim hackerspace është e zënë nga grupi organizativ OSCAL: 22.02.2020 @ 12:00-15:00 dhe 29.02.2020 @ 12:00-15:00
{| class="wikitable sortable"
|-
! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" | Viti ! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" | Data! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" | Ora! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" | Emri! style="background-color: #2BBBB0; color:white;" | Projekti/Prezantuesi|-! rowspan="20" |2020|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|PreservingWB: Prishtina Day #1|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #3|RYCO & Open Labs|-|E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #2|RYCO & Open Labs|-| E papërcaktuar|TBA|[[PreservingWB: Tirana Day]] #1|RYCO & Open Labs|-|2.05.2020|14:00|[[Webinar: Instalimi i një serveri të thjeshtë SMTP (Workshop)]]|FLOSSK & OL|-|28.04.2020|18:00|[[Webinar: Si të krijosh një sistem të sigurt dhe privat, nga zero]]|FLOSSK & OL|-|25.04.2020|15:00|[[PCB design with KiCAD - Webinar]]|FLOSSK & OL|-|29.02.2020|16:00|[[openSUSE Localization]]|openSUSE|-|06.02.2020|18.00 - 21.00|[https://forum.openlabs.cc/t/tirana-wordpress-kickoff-meeting/2026 Tirana WordPress meetup - Kickoff Meeting]|WordPress|-|29.01.2020|17:30|[[“Building an Art Gallery in the Browser”. Using AR and VR in the Browser]]|Doug Sillars|-|26.01.2020|17:00 - 19:00|[[Tirana Infosec Meetup 2020|InfoSec Meetup January 2020]]|Tirana InfoSec Meetup|-|22.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-|14.01.2020|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 4|-|16.01.2020|17:00|Mozilla Commons Voice|Mozilla|-|15.01.2020|17:00|Online privacy for activists workshop|Open Labs & activist friends|-|11.01.2020|16:30|Open Source Digital Infrastructure for activists workshop|Open Labs & Uzina Tirana|-|11.01.2020|11:30|[[openSUSE meetup]]|openSUSE|-|10.01.2020|17:00|Mozilla Common Voice|Mozilla|-! rowspan="36" |2019|27.12.2019|18:00|Festa e fundvitit e komunitetit|Open Labs hackerspace|-|26.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 3|-|21.12.2019|15:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.3]]|LibreOffice|-|19.12.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| LibreOffice Localisation Sprint Nr.2]]|LibreOffice|-|17.12.2019|18:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 2||-|16.12.2019|17:30|[[Muaji_i_LibreOffice_2019| Introduction to LibreOffice Infra]]|LibreOffice|-|09.12.2019|16:30|[https://forum.openlabs.cc/t/thirrje-per-pjesemarrje-sustainable-environmental-hackathon-2019/1972/2 Environmental Hackathon Meeting] Nr. 1||-|23.11.2019|13:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#LibreOffice:_Marketing_.26_Advocacy | LibreOffice: Marketing & Advocacy]]|LibreOffice|-|20.11.2019|18:00|[[Muaji_i_LibreOffice_2019#Si_t.C3.AB_kontribuoni_n.C3.AB_Dizajn.2FUX_t.C3.AB_LibreOffice|Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice]]|LibreOffice|-|16.11.2019|10:00|[[GitLab meet up - Tirana]]|GitLab|-|14.11.2019|18:00|[[OSMGeoWeek 2019]]|OpenStreetMap|-|09.11.2019|10:00|[[CryptoParty Tirana 2019]]|CryptoParty|-|06.11.2019|18:00|[[Muaji i LibreOffice 2019 | LibreOffice Localisation Sprint]]|LibreOffice|-|02.11.2019|11:00 - 16:00|[[Editoria Developers Meetup]]|Editoria (Coko Foundation)|-|01.11.2019|18.00|[https://forum.openlabs.cc/t/prezantim-takim/1947/7 Meet & greet with Eda Nano]|Open Labs Community|-|05.10.2019|11:00|[[Kiwi TCMS localisation sprint]]|Kiwi TCMS|-|01.10.2019|18:00|[[Presenting: State of the Map Southeastern Europe]]|FLOSSK|-|30.09.2019|18:00|[[Meet and greet with Murat Emir Cabaroğlu]]|Open Labs Community|-|28.09.2019|18:00|[[Fedora Women Day 2019]]|The Fedora Project|-|07.09.2019|13.30|[[Meet & greet with Adam Hyde]]|Coko Foundation|-|22.08.2019|18:00|OpenStreetMap Albania meets Kaart team|OSM & Kaart|-|30.07.2019|18:00|[[Arkitektura e Tiranës në Wikimedia Commons]]|Photo Walk Tirana & Preserving Tirana|-|15.07.2019|18:00|[[Switching.social - platformat që respektojnë privatësinë tonë]]|Open Labs community|-|12.07.2019|18:00|Open Labs birthday bash - 7 years|Open Labs community|-|10.07.2019|17:30|[[Internet i decentralizuar - Fediverse meetup]]|Open Labs community|-|13.06.2019|18:00|OSM Mapathon|OpenStreetMap|-|18.05.2019 & 19.05.2019|9:00|[[OSCAL 2019]]|Open Labs|-|04.05.2019|11:00|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.6]]|WCUGA|-|30.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.5]]|WCUGA|-|24.04.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.4]]|WCUGA|-|28.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.3]]|WCUGA|-|19.03.2019|18:30|[[WikiFilmat SQ - aktiviteti nr.2]]|WCUGA|-|02.03.2019|17:00|[[Getting Into InfoSec via Open Source]]||-|19.02.2019|18:30|[[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]|OpenStreetMap|-|12.01.2019|11:00|[[openSUSE Meetup#3]]|openSUSE
|-
|10.01.2019
|17:00
|[[PreservingTirana]]
|TBA
|-
! rowspan="264" |2019 | 18.05.2019 & 19.05.2019| 9:00| [[OSCAL 2019]]| Open Labs2018
|-
| 1922.0112.20192018| TBA10:00| [[CryptoParty Tirana 2019openSUSE Meetup#2]]| CryptopartyopenSUSE
|-
! rowspan="62" |2018 | 22.12.2018| TBA| [[Muaji i LibreOffice 2018/Takim i komunitetit|Muaji i LibreOffice 2018 - Takim i komunitetit]]| LibreOffice
|-
| 19.12.2018| TBA| [[Muaji i LibreOffice 2018/Marketing|Muaji i LibreOffice 2018 - Marketing]]| LibreOffice
|-
| 1518.12.2018| 1117:0030| [[Workshop rreth PythonFedora 29 Release Party]]| PythonFedora
|-
| 0815.12.2018| 1013:00| [[openSUSE MeetupMuaji i LibreOffice 2018 - Përkthime#2|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #2]]| openSUSELibreOffice
|-
| 0515.12.2018| 1711:4500| [[Muaji i LibreOffice 2018/Përkthime|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #2Workshop rreth Python]]| LibreOfficePython
|-
| 8 & 9 Dec.2018| 09:30 - 18:00| [[Wiki Weekend Tirana 2018]]| Wikimedia
|-
| 2405.1112.2018| TBA17:45| [[Muaji i LibreOffice 2018 - /Përkthime#1|Muaji i LibreOffice 2018 - Përkthime #1]]| LibreOffice
|-
| 21.11.2018| TBA| [[Muaji i LibreOffice 2018/Dizajn|Muaji i LibreOffice 2018 - Dizajn]]| LibreOffice
|-
| 17.11.2018| 11:30| [[CryptoParty ne Log]]| CryptoParty
|-
| 10.11.2018| 10:00| [[Workshop për Git]]| Git
|-
| 07.11.2018| 17:30| [[Muaji i LibreOffice 2018/Kodim|Muaji i LibreOffice 2018 - Kodim]]| LibreOffice
|-
| 03.11.2018| 11:00AM| [[Muaji i LibreOffice 2018/Hyrje në LibreOffice|Muaji i LibreOffice 2018 - Hyrje në LibreOffice]]| LibreOffice
|-
| 29 Oct.2018| 17:30| [[Wikidata Sixth Birthday (Workshop)]]| Wikimedia
|-
| 27.10.2018| 10:00| [[openSUSE Meetup#1]]| openSUSE
|-
| 26.10.2018| 18:00| [[Maptime Tirana 8]]| OpenStreetMap
|-
| 20.10.2018| 10:00| [[phpList Bugsquash Party]]| phpList
|-
| 26, 27 & 28 Sept. 2018| TBA| [[LibOCon 2018]]| LibreOffice
|-
| 24.09.2018| 18:00| [[Parimet SOLID & Hyrje në UX]]|
|-
| 15.09.2018| 17:30| [[Elegoo Workshop]]| Eva Vraniçi
|-
| 27.08.2018| 18:00| [[Open hardware meetup with Alex & friends]]| Open Hardware
|-
| 23.07.2018| 18:00| [[CityZen monthly meetup - June 2018]]| CityZen
|-
| 14.07.2018| 18:00| [[Identihub workshop|Identihub Workshop]]| Open Source Design
|-
|13.07.2018
|Boris Budini
|-
| 12.07.2018| 19:00| [[Open Labs 6th anniversary]]| Open Labs
|-
|10.07.2018
|Boris Budini
|-
| 06.07.2018| 19:30| [[OONI Probe Workshop|OONI Probe Workshop]]| Tor Project
|-
| 06.07.2018| 18:00| [[Mix Networks Design|Mix Networks Design]]| David Stainton
|-
|06.07.2018
|Boris Budini
|-
| 03.07.2018| 18:00| [[Angular (v6) workshop]]| Renato Selenica
|-
| 29.06.2018| 18:00| [[LibreOffice Localization Sprint 11]]| LibreOffice
|-
| 27.06.2018| 18:30| [[Maptime Tirana 7]]| OpenStreetMap
|-
| 25.05.2018| 9:00| [[Global Diversity CFP Day Tirana]]| Gerard Sans
|-
| 19.05.2018 & 20.05.2018| 9:00| [[OSCAL 2018]]| Open Labs
|-
| 28.04.2018| 9:30| [[Code4Culture Editathon Korçë 2018]]| [https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Albania WCUGA]
|-
| 27.04.2018| 17:00| [[Takimi i dytë për vullnetarët - OSCAL 2018]]| Open Labs
|-
| 25.04.2018| 19:00| [[Maptime Tirana 6]]| OpenStreetMap
|-
| 21.04.2018| 18:00 - 23.30| CopyFest Durrës 2018| Creative Commons Albania
|-
| 18.04.2018| 18:00| [[Crypto currencies and steemit.com]]| Christian & Akiko
|-
| 16.04.2018| 17:30| [[Takimi i parë për vullnetarët - OSCAL 2018]]| Open Labs
|-
| 07.04.2018| 17:00| [[Gaming in Fedora]]| Fedora
|-
| 24.03.2018| 12:00| [[Open Food Facts]]| Open Food Facts
|-
| 17.03.2018| 16:00| [[ Google Summer of Code dhe Outreachy në Fedora]]| Fedora
|-
| 15.03.2018| 15:00| [[Public Money Public Code campaign - localization Nr.1]]| FSFE
|-
| 03.03.2018| 09:00| [[Debian Bug Squashing Party]]| Debian
|-
|23.02.2018
|OpenStreetMap
|-
| 20.02.2018| 17:00| [[Nextcloud Release Party]]| Nextcloud
|-
| 19.02.2018| 17:00| [[CityZen App Meetup Nr. 5]]| CityZen app
|-
| 17.02.2018| 18:00| [[Open Source Design Workshop]]| Open Source Design
|-
| 31.01.2018| 17.30| [[CityZen App Meetup Nr. 4]]| CityZen app
|-
| 27.01.2018| 12.00| [[EasyGnuPG Workshop]]| Open Labs
|-
| 27.01.2018| 10.00| [[Trajnim për komandat e Linux]] - Trajnimi 3| Linux
|-
| 23.01.2018| 09.00| [[Wikipedia editathon]] Shkolla "Ernest Koliqi"| Wikimedia
|-
| 20.01.2018| 13.00| [[tmux Workshop]]| Open Labs
|-
| 20.01.2018| 10.30| [[Introduction to IRC]]| Open Labs
|-
| 17.01.2018| 18.00| [[Maptime Tirana 4]]| OpenStreetMap
|-
| 16.01.2018| 18.30| [[Nextcloud meetup Nr.3]]| Nextcloud
|-
| 16.01.2018| 16.00| [[Red Hat Career Days]]| Red Hat
|-
| 15.01.2018| 17:00| [[Wikipedia 15th Anniversary]] | Wikipedia
|-
| 13.01.2018| 10.00| [[CopyFest 2018]] Day 2| Creative Commons
|-
| 12.01.2018| 18.00| [[CopyFest 2018]] Day 1| Creative Commons
|-
| 09.01.2018| 18:00| [[Punëtori Git]]| Aldo Ziflaj
|-
| 04.01.2018| 18:00| [[Blockchain Meetup]]| Artiona Bogo & Elton Ngjela
|-
! rowspan="77" |2017
| 23.12.2017| 12:00| [[Bazaar|Hacker Bazaar]] | Open Labs
|-
| 23.12.2017| 10:00| [[Trajnim per komandat e Linux]] - Trajnimi 2| Linux
|-
| 22.12.2017| 17:00| [[LibreOffice Month 2017]] - Takim i komunitetit| LibreOffice
|-
| 20.12.2017| 10:00| [[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel| CodeWeek
|-
| 19.12.2017| 10:00| [[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel| CodeWeek
|-
| 18.12.2017| 10:00| [[Wikipedia dhe OSM në Burrel|Code Week 2017]] Burrel| CodeWeek
|-
| 16.12.2017| 16:00| [[LibreOffice Month 2017]] - Collabora Online dhe Nextcloud| LibreOffice
|-
| 16.12.2017| 10:00| [[Trajnim per komandat e Linux]] - Trajnimi 1| Linux
|-
| 15.12.2017| 19:00| [[Subjektiviteti i tekstit - Analizë me Python]]| Fedora
|-
| 13.12.2017| 17.30| [[CityZen app Meetup 3]]| CityZen
|-
| 12.12.2017| 17.00| [[LibreOffice Month 2017]] - Marketing dhe Design| LibreOffice
|-
| 10.12.2017| | [[Wiki Weekend 2017]] - Day 2| Wikimedia
|-
| 09.12.2017| | [[Wiki Weekend 2017]] - Day 1| Wikimedia
|-
| 06.12.2017| 17.30| [[LibreOffice Month 2017]] - Hyrje në LibreOffice| LibreOffice
|-
| 02.12.2017| 16:00| [[Takim Anëtarësh - Nëntor & Dhjetor]]| Open Labs
|-
| 01.12.2017| 18:00| [[ Quad9 DNS Workshop]]| Open Labs
|-
| 25.11.2017| 11:00| [[Wikimedia Diversity Editathon]]| Wikimedia
|-
| 18.11.2017| 10:00| [[OpenStreetMap GeoWeek Tirana]]| OpenStreetMap
|-
| 16.11.2017| 16:00| [[CityZen App Meetup Nr.2]]| CityZen
|-
| 14.11.2017| 17:00| [[Lançimi i Firefox Quantum 57]]| Mozilla Albania
|-
| 08.11.2017 | 17:00| [[Introduction to Git]]| Open Labs
|-
| 28.10.2017 | 16:00| [[Takim anëtarësh-Tetor]]| Open Labs
|-
| 21.10.2017 | 18:00| [[From prototype to production]]| Akiko (Japan) & Chris (Germany)
|-
| 21.10.2017| 15:00| [[Maptime Tirana Nr.3|Maptime Tirana 3]]| OpenStreetMap
|-
| 18.10.2017 | 18:00| [[CityZen App - Meetup Nr.1]]| CityZen
|-
| 09.10.2017| 17:30| [[Takim i Wikimedianëve]]| Wikimedia
|-
| 04.10.2017| 18:00| [[Firefox Quantum Sprint]]| Mozilla
|-
| 04.10.2017| 16:00| [[End of RGSoC 2017 - Celebration]]| Nextcloud
|-
| 30.09.2017| 10:00| [[Cryptoparty Tirana 2017]]| Open Labs
|-
| 28.09.2017| 18:00| [[Debian Meetup Nr.2]]| Debian
|-
| 23.09.2017| 16:00| [[Fedora Woman Day (FWD) 2017]]| Fedora
|-
| 19.09.2017 | 16:00| [[Red Hat Career Day]]| Red Hat
|-
| 16.09.2017| 16:00| [[Takim Anëtarësh - Shtator]]| Open Labs
|-
| 15.09.2017 | 18:00| [[LibreOffice Localization Sprint 10]]| LibreOffice
|-
| 14.09.2017| 17:00| [[OSCAL 2018 - takim i grupit organizativ]]| Open Labs
|-
| 13.09.2017| 16:00| [[LulzBot 3D Printing Workshop]]| Ura Design
|-
| 12.09.2017| 18:00| [[Mozilla Common Voice Workshop]]| Mozilla
|-
| 05.09.2017| 19:30| [[Deep Learning me Python]]| Fedora
|-
| 31.08.2017 - 6.09.2017
|
| [[FOSScamp Syros 2017]]| Ura Design
|-
| 13.08.2017| 19:00| [[OpenStreetMap Birthday party]]| OpenStreetMap
|-
| 31.07.2017 | 18:00| [[Nextcloud: sprint lokalizimi nr.3]]| Nextcloud
|-
| 28.07.2017 | 16:00| [[Takim i anëtarëve të Open Labs]]| Open Labs
|-
| 26.07.2017| 19:00| [[Fedora Loves Python workshop nr.2]]| Fedora
|-
| 22.07.2017 | 19:00| [[5-vjetori i themelimit të Open Labs]]| Open Labs
|-
| 21.07.2017| 18:00| [[Debian Meetup nr.1]]| Debian
|-
| 11.07.2017| 17:00| [[Wikipedia Open Day 2|Wikipedia SQ - Open Day nr2]]| Wikimedia
|-
| 05.07.2017| 18:00| [[Fedora 26 Release Party]]| Fedora
|-
| 04.07.2017| 18:00| [[Wikipedia SQ - Open Day]]| Wikimedia
|-
| 01.07.2017| 18:00| [[Kick Off RGSoC 2017 - Celebration]]| Open Labs
|-
| 29.06.2017| 18:00| [[Nextcloud l10n #2]]| Nextcloud
|-
| 21.06.2017| | [[Projeksione CC dhe bisedë e hapur: 'Refugees Welcome' nga SubMedia]]| Open Labs
|-
| 17.06.2017| 16:00| [[Mozilla WebVR Workshop #2]]| Mozilla
|-
| 17.06.2017| 10:00| [[opendata.tirana.al Hackathon #2 - Empowered by Open Diversity Project]]| Open Labs
|-
| 16.06.2017| 18:00| [[OpenStreetMap Meetup #1]]| OpenStreetMap
|-
| 10.06.2017 & 11.06.2017
|
| Puntori me temë 'Migration to LibreOffice' me Italo Vignoli| LibreOffice
|-
| 31.05.2017| 18:00| [[Fedora Meetup #7]]| Fedora
|-
| 26.05.2017| 18:00| [[Maptime Tirana nr 2]]| OpenStreetMap
|-
| 20.05.2017| 10:00| [[opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity Project]]| Open Labs
|-
| 15.05.2017| 17:00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]| Nextcloud
|-
| 13.05.2017 & 14.05.2017| 9:00| [[OSCAL 2017]]| Open Labs
|-
| 26.04.2017 | 17:00| [[Document Freedom Day 2017]]| LibreOffice
|-
| 20.04.2017| 17:00| [[Fedora Localization Sprint #10]]| Fedora
|-
| 19.04.2017| 17:00| [[Mozilla WebVR Camp nr. 1]]| Mozilla
|-
| 17.04.2017| 17:00| [[Maptime Tirana nr. 1]]| OpenStreetMap
|-
| 12.04.2017| 16:00| [[Fedora Localization Sprint #9]]| Fedora
|-
| 25.03.2017 & 26.03.2017| 9:30| [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017 Linux Weekend 2017]| GNU/Linux
|-
| 18.03.2017 & 19.03.2017| 10:00| [[48H Free Open Source Hackathon Tirana]]| Open Labs
|-
| 18.02.2017| 11:00| [[OpenStreetMap Mapathon #9]]| OpenStreetMap
|-
| 17.02.2017| 17:30| [[Hyrje në JOSM]]| OpenStreetMap
|-
| 15.02.2017| 17:00| [[Fedora Localization Sprint nr.8|Fedora Localization Sprint #8]]| Fedora
|-
| 08.02.2017| 17:30| [[Wikidata talk/workshop]]| Wikimedia
|-
| 28.01.2017| 11:00| [[Mapathon nr.8|OpenStreetMap Mapathon #8]]| OpenStreetMap
|-
| 25.01.2017| 17:00| [[Open Source Design workshop nr.1]]| Open Source Design
|-
| 23.01.2017| 17:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]| Nextcloud
|-
| 18.01.2017| 17:00| [[Lokalizim i privacytools.io]]|
|-
| 14.01.2017| 10:00| [[Sitepoint hackathon]]| SitePoint
|-
| 11.01.2017| 17:00| [[Mapathon nr.7|OpenStreetMap Mapathon #7]]| OpenStreetMap
|-
<!-- Aktivitete per vitin 2016 -->! rowspan="60" | 2016| 28.12.2016| 17:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]| Nextcloud
|-
| 22.12.2016| 17:00| [[Fedora Loves Python Workshop #1]]| Fedora
|-
| 21.12.2016| 19:00| [[ Festa e fundvitit në hackerspace]]| Open Labs
|-
| 21.12.2016| 17:00| [[LibreOffice month 2016: Takim i komunitetit]]| LibreOffice
|-
| 17.12.2016| 12:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.2]]| Mozilla
|-
| 15.12.2016| 17:00| [[LibreOffice month 2016: Design and marketing]]| LibreOffice
|-
| 11.12.2016| 16:00| [[Fedora Release party| Fedora 25 Release party]]| Fedora
|-
| 10.12.2016| 15:00| [[LibreOffice month 2016: sprint lokalizimi]]| LibreOffice
|-
| 03.12.2016 & 04.12.2016| 9:00| [https://sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Weekend_Tirana_2016 Wiki weekend Tirana 2016]| Wikimedia
|-
| 30.11.2016| 17:00| [[Mapathon nr.6|OpenStreetMap Mapathon #6]]| OpenStreetMap
|-
| 23.11.2016| 17:30| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]| Nextcloud
|-
| 20.11.2016| 15:00| [[WikiProjekti Gratë]] | Wikimedia
|-
| 12.11.2016| 16:00| [[Fedora Metup nr 6 | Fedora Meetup #6]]| Fedora
|-
| 2.11.2016| 16:00| [[Wiki Loves Maps: Mapathon]]| Wikimedia
|-
| 29.10.2016| 15:00| [[OpenSource Hardware Meetup #2- Nextcloud box]]| Nextcloud
|-
| 26.10.2016| | [[Fedora Localization Sprint nr.7|Fedora Localization Sprint #7]]| Fedora
|-
| 19.10.2016| 17:00| [[Mapathon nr.5|OpenStreetMap Mapathon: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap]]| OpenStreetMap
|-
| 19.10.2016| 15:00| [[Fedora Meetup nr 5 | Fedora Meetup #5]]| Fedora
|-
| 17.10.2016| 13:00| [[Code Week Albania 2016]]
|
|-
| 12.10.2016| 18:00| [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]| Nextcloud
|-
| 11.10.2016| 18:00| [[ ADA Lovelace day]]| Open Labs
|-
| 10.10.2016| 16:00| [[PHPList Hack Sprint]]| PHPList
|-
| 10.10.2016| 15:00| [[OSHM1, i ftuar Iker Perez de Albeniz Villarroel]]|
|-
| 24.09.2016| 16:00| [[Software Freedom Day 2016]]| LibreOffice
|-
| 21.09.2016| 18:00| [[Fedora Meetup nr 4 | Fedora Meetup #4]]| Fedora
|-
| 21.09.2016| 16:00| [[Zgjedhjet e bordit 2016]]| Open Labs
|-
| 17.09.2016| 17:00| [[Wiki Loves Earth 2016, ndarja e çmimeve]]| Wikimedia
|-
| 31.08.2016| 17:00| [[MozCafé Tirana nr.6 me Giannis Konstantinidis]]| Mozilla
|-
| 27.08.2016| | [[FOSSCamp Balkans 2016]]| Open Labs
|-
| 27.07.2016| 16:30| [[Wiki Loves Maps 2016]]| Wikimedia
|-
| 20.07.2016| 18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.6|Fedora Localization Sprint #6]]| Fedora
|-
| 19.07.2016| 18:00| [[Fedora Women Day]]| Fedora
|-
| 16.07.2016| 19:00| [[Open Labs feston 4 vjetorin]]| Open Labs
|-
| 09.07.2016| 16:00| [[Fedora 24 Release party]]| Fedora
|-
| 06.07.2016| 18:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.8]]| LibreOffice
|-
| 06.07.2016| 16:30| [[Wiki Loves Maps: Takimi nr.1]]| Wikimedia
|-
| 25.06.2016| 16:00| [[Mozcafe Tirana nr.5]]| Mozilla
|-
| 04.06.2016| 16:00| [[SuperTuxcart- prezantim dhe kampionat]]|
|-
| 04.06.2016| 16:00| [[SitePoint Meetup nr.3]]| SitePoint
|-
| 01.06.2016| 18:00| [[PHPList Localization Sprint #1]]| PHPList
|-
| 30.05.2016| 18:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.7]]| LibreOffice
|-
| 19.05.2016| 17:00| [[Linux Command-Line Workshop me James Halliday]]| GNU/Linux
|-
| 18.05.2016| 16:00| [[OpenStreetMap Mapathon nr.5| OpenStreetMap Mapathon #5]]| OpenStreetMap
|-
| 14.05.2016 & 15.05.2016| 10:00| [[OSCAL 2016]]| Open Labs
|-
| 30.04.2016| 14:00| [[Fedora Localization Sprint nr.5|Fedora Localization Sprint #5]]| Fedora
|-
| 20.04.2016| 18:00| [[Pidora Workshop -Fedora & Raspberry Pi]]| Fedora
|-
| 16.04.2016| 16:00| [[Mapathon nr.4|OpenStreetMap Mapathon #4]]| OpenStreetMap
|-
| 15.04.2016| 18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.4|Fedora Localization Sprint #4]]| Fedora
|-
| 04.04.2016| 18:00| [[Fedora Localization Sprint nr.3 |Fedora Localization Sprint #3]]| Fedora
|-
| 02.04.2016| 16:00| [[Mozilla Tech Speakers Tirana- Training nr.1]]| Mozilla
|-
| 30.03.2016| 18:00| [[Linux Meetup 2: Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]| GNU/Linux
|-
| 26.03.2016| 16:00| [[ Document Freedom day 2016]]| LibreOffice
|-
| 23.03.2016| 18:00| [[Mapathon nr.3|OpenStreetMap Mapathon #3]]| OpenStreetMap
|-
| 05.03.2016| 16:00| [[Fuqizimi i public domain & creative commons në Shqipëri: Bisedë e hapur]]| Open Labs
|-
| 27.02.2016| 16:00| [[Mozcafe Tirana nr.4]]| Mozilla
|-
| 13.02.2016| 16:00| [[Mozcafe Tirana nr.3]]| Mozilla
|-
| 06.02.2016| 16:00| [[Mapathon nr.2|OpenStreetMap Mapathon #2]]| OpenStreetMap
|-
| 23.01.2016| 16:00| [[Fedora Localization Sprint nr.2|Fedora Localization Sprint #2]]| Fedora
|-
| 16.01.2016| 16:00| [[ 15 vjet Wikipedia - Editathon]]| Wikipedia
|-
| 07.01.2016| 18:30| [[Linux Meetup- Njohje me sistemet operative]]| GNU/Linux
|-
Aktvitetet e vitit 2015
-->
! rowspan="43" | 2015| 19.12.2015| 16:00| [[Fedora Meetup nr 3 | Fedora Meetup #3]]| Fedora
|-
| 12.12.2015 | 16:00| [[John Sturdy në Open Labs: prezantim për OSM dhe Makespaces]]| OpenStreetMap
|-
| 8.12.2015| 18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.2]]| OpenStreetMap
|-
| 05.12.2015 & 06.12.2015| 9:30| [[Wiki weekend Tirana 2015]]| Wikimedia
|-
| 26.11.2015| 18:00| [[ LibreOffice Localization Sprint nr.6]]| LibreOffice
|-
| 24.11.2015| 18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.1]]| OpenStreetMap
|-
| 14.11.2015| 18:00| [[OpenStreetMap: Takim i hapur nr.0 ]]| OpenStreetMap
|-
| 14.11.2015| 16:00| [[Fedora 23 Release party]]| Fedora
|-
| 7.11.2015| 10:00| [[Mozilla Academy nr.5: Prezantim në Oficina & Harry Fultz]]| Mozilla
|-
| 05.11.2015| 18:00| [[Projeksion: Dokumentari "CodeGirl"]]| Open Labs
|-
| 31.10.2015| 16:00| [[Fedora Localization Sprint nr 1 | Fedora Localization Sprint #1]]| Fedora
|-
| 27.10.2015| 18:00| [[Apliko për internship në Fedora Outreachy program 2015]]| Fedora
|-
| 24.10.2015| 16:00| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.5]]| LibreOffice
|-
| 17.10.2015| 16:00| [[CodeWeek: histori të së përditshmes së koduesve]]|
|-
| 13.10.2015| 17:00| [[Ada Lovelace Day 2015]]| Open Labs
|-
| 08.10.2015| 18:00| [[LibreOffice: Localization Sprint nr.4]]| Libre Office
|-
| 06.10.2015| 16:00| [[Wiki Loves Monuments - City Tour në Tiranë]]| Wikimedia
|-
| 03.10.2015| 16:00| [[Mozilla Academy nr.4: Mozilla Albania Website]]| Mozilla
|-
| 30.09.2015| 18:00| [[PHPList Albania User Group meetup #1]]| PHPList
|-
| 26.09.2015| 16:00| [[Mozilla Academy nr.3: Ardian Haxha prezanton Mozilla VR (Virtual Reality)]]| Mozilla
|-
| 23.09.2015| 18:00| [[Wiki Loves Monuments: këshilla për pjesëmarrje në konkursin e fotografisë]]| Wikimedia
|-
| 19.09.2015| 16:00| [[Mozilla Academy nr.2: Firefox OS Bugsprint]]| Mozilla
|-
| 12.09.2015| 16:00| [[Mozilla Academy nr.1: Prezantim]]| Mozilla
|-
| 04.09.2015| 18:00| [[Wiki Loves Monuments Shqipëri & Kosovë: Takim Informativ me Arianit Dobroshin]]| Wikimedia
|-
| 21.07.2015| 18:00| [[3 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| Open Labs
|-
| 15.07.2015| 17:00| [[Fedora Meetup nr 2 | Fedora Meetup #2]]| Fedora
|-
| 20.06.2015| 16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.3]]| LibreOffice
|-
| 13.06.2015| 16:00| [[LibreOffice Localization Sprint nr.2]]| LibreOffice
|-
| 09.05.2015 & 10.05.2015| 12:00| [[ OSCAL 2015]]| Open Labs
|-
| 24.04.2015| 12:00| [[Wiki Women Camp]]|
|-
| 25.03.2015| 19:00| [[Document Freedom Day 2015]]| LibreOffice
|-
| 07.03.2015| 16:00| [[Cyber Security Workshop]]
|
|-
| 28.02.2015 & 01.03.2015| 10:00| [[Mozilla weekend Tirana 2015]]| Mozilla
|-
| 14.02.2015| 16:00| [[I love Fedora Meetup]]| Fedora
|-
| 07.02.2015| 16:00| [[Maratonë tritimi: The internet's own boy]]| Open Labs
|-
| 31.01.2015| 16:00| [[ Wordpress cafe nr.3]]| Wordpress
|-
| 24.01.2015| 16:00| [[ Wikicafe Tirana nr.1]]| Wikipedia
|-
| 17.01.2015| 16:00| [[Wordpress cafe nr.2]]| Wordpress
|-
| 17.01.2015| 14:00| [[Webmacademy nr 7 në Openlabs| Webmacademy nr 7 në Open Labs]]
|
|-
| 16.01.2015| 15:30| [[LPI Open Day & Fedora Linux install-fest në Universitetin e Durrësit]]| GNU/Linux
|-
| 15.01.2015| 13:30| [[LPI Open Day në Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Ekonomisë]]| GNU/Linux
|-
| 10.01.2015| 16:00| [[LibreOffice cafe nr.2]]| LibreOffice
|-
| 10.01.2015| 14:00| [[ Webmacademy nr 6 në Open Labs]]
|
|-
<!-- viti 2014 -->
! rowspan="37" | 2014| 20.12.2014| 16:00| [[ Webmacademy nr 5 në Open Labs]]|
|-
| 17.12.2014| 18:00| [[Mozcafe Tirana nr 3]]| Mozilla
|-
| 13.12.2014| 16:00| [[ Webmacademy nr 4 në Open Labs]]|
|-
| 06.12.2014| 16:00| [[ Webmacademy nr 3 në Open Labs]]
|
|-
| 03.12.2014| 18:00| [[LibreOffice cafe nr.1]]| LibreOffice
|-
| 29.11.2014| 16:00| [[ Webmacademy nr 2 në Open Labs]]|
|-
| 22.11.2014| 16:00| [[ Webmacademy nr 1 në Open Labs]]|
|-
| 08.11.2014| 16:00| [[Wordpress cafe nr.1]]| Wordpress
|-
| 03.11.2014| 17:00| [[Si të përdorim command line]]|
|-
| 01.11.2014 & 02.11.2014| 9:30| [[ Wiki weekend Tirana 2014]]| Wikimedia
|-
| 27.10.2014| 18:00| [[Mozcafe Tirana nr.2]]| Mozilla
|-
| 27.09.2014| 16:00| [[Open Labs Maker party #1]]| Open Labs
|-
| 16.09.2014| 16:00| [[NetBSD - Meet & Greet with Marc Balmer]]| NetBSD
|-
| 13.09.2014| 16:00| [[Sugru built night]]| Open Labs
|-
| 13.09.2014| 13:00| [[LPI Albania open day nr.2]]| GNU/Linux
|-
| 02.08.2014| 17:00| [[Linux Kafe nr.3]]| GNU/Linux
|-
| 30.07.2014| 18:00| [[Arduino Workshop nr 3]]| Arduino
|-
| 23.07.2014| 18:00| [[Mësoni çdo gjë rreth Learnable.com]]|
|-
| 16.07.2014| 17:00| [[ 2 vjetori i Open Labs Hackerspace]]| Open Labs
|-
| 09.07.2014| 19:00| [[Wikiakademia dhe Wikimedia : Lokalizimi]]| Wikimedia
|-
| 07.07.2014| 19:00| [[ stoppërgjimeve: Bisedë e hapur rreth përgjimeve të NSA në Shqipëri]]| Open Labs
|-
| 05.07.2014 | 17:00| [[LPI Albania: Open day ]]| GNU/Linux
|-
| 28.06.2014| 16:00| [[L10N Sprint - maratonë lokalizimi]]| Mozilla
|-
| 21.06.2014| 16:00| [[Wikiakademia: Prezantim i projektit dhe përkthimi platformës në shqip]]| Wikimedia
|-
| 14.06.2014 | 16:00| [[LibreOffice:Localization Hackathon]]| LibreOffice
|-
| 07.06.2014| 16:00| [[Prezantim i platformës menaxhimit të përmbajtjes Open Atrium CMS]]|
|-
| 06.06.2014| 16:00| [[Reset the Net: 1 vit pas skandalit të zbuluar nga Snowden]]
|
|-
| 31.05.2014| 16:00| [[Arduino Kafe 1: prezantim i website i komunitetit shqiptar Arduino]]| Arduino
|-
| 10.05.2014| 16:00| [[ Mozcafe Tirana nr.1]]| Mozilla
|-
| 03.04.2014 & 04.04.2014| 8:30| [[OSCAL 2014]]| Open Labs
|-
| 19.04.2014| 16:0| [[Linux Caffe nr 2]]| GNU/Linux
|-
| 31.03.2014| 19:00| [[Linux Caffe nr 1]]| GNU/Linux
|-
| 29.03.2014| 16:00| [[Arduino day 2014]]| Arduino
|-
| 08.02.2014 & 09.02.2014| 9:00| [[Mozilla Weekend 2014]]| Mozilla
|-
| 01.02.2014| 15:00| [[Open Source VOIP-Workshop]]|
|-
| 25.01.2014| 14:30| [[ Ubuntu User days 2014]]| Ubuntu
|-
| 15.01.2014| 19:00| [[Open Source Tools for your Art: create your website]]
|
|-
<!-- viti 2013 -->
! rowspan="26" | 2013| 28.12.2013| 19:00| [[Geek Bazaar i fundvitit nga Open Labs]]| Open Labs
|-
| 23.11.2013| 15:00| [[Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0]]| Rasberry Pi
|-
| 09.11.2013| 15:00| [[Linux Installfest at Open Labs nr 0]]| GNU/Linux
|-
| 02.11.2013| 15:00| [[LibreOffice Calc workshop dhe takim i grupit të përkthimit]]| LibreOffice
|-
| 26.10.2013| 15:00| [[LibreOffice: takim i grupit të përkthimit]]| LibreOffice
|-
| 23.10.2013| 19:00| [[Mozilla Summit: sharing the experience]]| Mozilla
|-
| 19.10.2013| 15:00| [[LibreOffice workshop 2]]| LibreOffice
|-
| 12.10.2013| 15:00| [[LibreOffice workshop 1]]| LibreOffice
|-
| 05.10.2013| 15:00| [[Projektojmë: DEFCON the documentary]]| Open Labs
|-
| 28.09.2013| 15:00| [[EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU]]| GNU/Linux
|-
| 21.09.2013| 15:00| [[Wikipedia workshop në Open Labs]]| Wikipedia
|-
| 28.08.2013| 19:00| [[Instructables build night]]
|
|-
| 03.08.2013| 18:00| [[HTML Workshop]]| HTML
|-
| 24.07.2013| 19:00| [[Weekly Meeting]]| Open Labs
|-
| 18.07.2013| 19:00| [[Open Steps workshop në Open Labs]]| Open Labs
|-
| 16.06.2013| 19:00| [[Festojmë 1 vit Open Labs]]| Open Labs
|-
| 01.06.2013| 15:00| [[Audacity: Workshop për editorin muzikor open source]]| Open Labs
|-
| 25.05.2013| 15:00| [[Wordpress 10th Anniversary]]| Wordpress
|-
| 18.05.2013| 15:00| [[Linux Training Session nr 2]]
|-
| 11.05.2013| 15:00| [[Linux Training Session nr 1]]| GNU/Linux
|-
| 04.05.2013| 12:00| [[C++ Workshop nr 2]]| C++
|-
| 13.04.2013| 15:00| [[WMKIT - WORKSHOP]]| Open Labs
|-
| 30.03.2012| 15:00| [[Document Freedom Day 2013]]| LibreOffice
|-
| 09.03.2013| 15:00| [[Handson: Tomb Raider - The Lost Dominion]]| Open Labs
|-
| 02.03.2013| 15:00| [[Ubuntu Jam në Tiranë]]| Ubuntu
|-
| 8.02.2013| 16:30| [[Premiera botërore e dokumentarit për The Pirate Bay edhe në Tiranë]]| Open Labs
|-
<!-- viti 2012 -->
! rowspan="9" | 2012| 19.12.2012| 19:30| [[Projektime për Blender]]| Open Labs
|-
| 7.12.2012| 19:00| [[Open Labs prezanton: kliko.al]]| Open Labs
|-
| 14.11.2012| 19:30| [[Projektojmë: Erik Topol dhe e ardhmja pa tel e mjekësisë]]| Open Labs
|-
| 7.11.2012| 19:30| [[Open Labs Prezanton: Michael Anti - Mbrapa Firewall të madh Kinez]]
|-
| 03.11.2012| 19:00| [[Catastroika në shqip]]| Open Labs
|-
| 31.10.2012| 19:30| [[Open Labs preznaton: TED talks në shqip (edicioni 121031)]]| Open Labs
|-
| 27.10.2012| 12:00| [[Open Labs krijon ndriçues LED për Halloween]]| Open Labs
|-
| 24.10.2012| 19:00| [[TED talks në shqip]]| Open Labs
|-
| 13.10.2012| 18:30| [[Firefox & Thunderbird release party]]| Mozilla
|-
|}
712

edits