Difference between revisions of "OONI Probe Workshop"

no edit summary
(Krijoi faqen me "<languages/> <translate> <!--T:1--> == Përshkrimi == OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përf...")
 
Line 4: Line 4:
== Përshkrimi ==
== Përshkrimi ==


OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë webssajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.  
OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë websajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.  


Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.  
Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.  
107

edits