Difference between revisions of "OpenStreetMap GeoWeek Tirana"

m
Plotësova raportin e eventit.
m (Plotësova raportin e eventit.)
Line 6: Line 6:
* Kur: 18 nëntor 2017 @10:00
* Kur: 18 nëntor 2017 @10:00
* Ku: Open Labs Hackerspace;
* Ku: Open Labs Hackerspace;
* Numri i pjesëmarrësve: 10
* Numri i pjesëmarrësve: 11;
* Ke nevojë të marësh laptop me vete: jo detyrimisht, por do ishte mirë;
* Ke nevojë të marësh laptop me vete: jo detyrimisht, por do ishte mirë;
* Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
* Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
Line 34: Line 34:


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
TBA
== Raport i eventit ==
Gjatë aktivietit u prezantua rreth projekteve të ndryshme që lidhen me OpenStreetMap. Fillimisht u prezantua çfarë ishte OpenStreetMap për të gjithë pjesëmarrësit që erdhën për herë të parë. Kontribues të rinj iu shtuan komunitetit të OpenStreetMap Albania duke krijuar llogari dhe bënë editimin e tyre të parë nëpërmjet iD editor. <br />
Në OpenStreetMap mund të editosh qoftë në zona lokale që i njeh më mirë, por edhe të përfshihesh në projekte globale. Tëë tilla janë projektet nga Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) për të cilën u bë gjithashtu një prezantim i shkurtër. <br />
Përveç të edituarit online u fol dhe për përdorimin e të dhënave, mundësia që të jep OpenStreetMap për të pasur të dhëna të hapura gjeografike ka nxitur shumë kontribues të ndërtojnë shërbime dhe aplikacione bazuar në këto harta. I tillë është dhe [http://cityzenapp.co/ CityZen], një aplikacion i bazuar në të dhënat e OpenStreetMap me fokus privatësinë e përdouresit, i cili ofron mundësinë të kërkosh pikat e interesit në një zonë të caktuar, të dhënat në lidhje me objektet, rrugëzime se si të shkosh deri atje, si dhe mundësinë e përmirësimit të këtyre të dhënave duke edituar. <br />
Pjesa e tretë iu dedikua lidhjen së OpenStreetMap me Wikipedian, projekti Wiki Loves Maps. Ku artikujve në Wikipedia u vendosen koordinatat gjeografike të mara nga OpenStreetMap. U përmirësuan në total 39 artikuj.
Ju mirëpresim në takimin e radhës!
All, Bureaucrats, Administrators, translator
726

edits