Difference between revisions of "Github Pages me Jekyll"

no edit summary
m
Line 17: Line 17:
Në kompjuter është krijuar tashmë një direktori e re me emërtimin '''themetest'''.
Në kompjuter është krijuar tashmë një direktori e re me emërtimin '''themetest'''.
Pasi gjendet repo në github e Jekyll theme që duam të instalojmë e shkarkojmë atë lokalisht në kompjuterin tonë.  
Pasi gjendet repo në github e Jekyll theme që duam të instalojmë e shkarkojmë atë lokalisht në kompjuterin tonë.  
Shembulli që do marim: https://github.com/jekynewage/jekynewage.github.io. <br />
Shembulli që do marim: https://jekynewage.github.io/ dhe repository në github: https://github.com/jekynewage/jekynewage.github.io. <br />
Të gjitha skedarët dhe dosjet që përmban kjo repo duhet të kopjohen në direktorinë '''themetest''' të kompjuterit tonë. Do kemi skedarët si më poshtë:
Të gjitha skedarët dhe dosjet që përmban kjo repo duhet të kopjohen në direktorinë '''themetest''' të kompjuterit tonë. Do kemi skedarët si më poshtë:
[[Skeda:Terminal files.png|Screenshot from terminal]]<br />
[[Skeda:Terminal files.png|Screenshot from terminal]]<br />
Line 28: Line 28:
</p>''
</p>''
File i krijuar ka nevojë të editohet pasi duhet të shtojmë gem që na nevojitet ''github-pages''. Si më poshtë nga skedari duhet të komentojmë rreshtin e tretë.
File i krijuar ka nevojë të editohet pasi duhet të shtojmë gem që na nevojitet ''github-pages''. Si më poshtë nga skedari duhet të komentojmë rreshtin e tretë.
[[Skeda:Gemfile screenshot.png|Gemfile]]
[[Skeda:Gemfile screenshot.png|Gemfile]]<br />
Komanda për instalim:<br />
Komanda për instalim:<br />
''<p style="color:green; background-color:black;>$ bundle install</p>
''<p style="color:green; background-color:black;>$ bundle install</p>
Line 43: Line 43:
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git commit -m "mesazh me ndryshimin që u bë" </p>''  
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git commit -m "mesazh me ndryshimin që u bë" </p>''  
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git push -u origin newtheme</p>''
''<p style="color:green; background-color:black;>$ git push -u origin newtheme</p>''
Tashmë shkojmë tek repository në github.
[[Skeda:Themetest github.png|Repository themetest]]<br />
Zgjedhim '''Compare & pull request'''. Pasi të kryeni veprimet që dëshironi, të komentoni apo të caktoni individë për ta rishikuar përpara, butoni "New pull request''', '''Merge pull request''' dhe në fund konfirmimi. Tashmë theme u instalua me sukses si në demo dhe gjendet [https://sidorela24.github.io/themetest/ këtu].
All, Bureaucrats, Administrators, translator
750

edits