Difference between revisions of "Cryptoparty Tirana 2017"

Line 15: Line 15:


== Axhenda ==
== Axhenda ==
09:30 - 10.00 regjistrim (me username jo emrin e vërtetë);
{| class="wikitable sortable"
10:00 - 10:15 hyrje nga organizatorët - çfarë do bëjmë sot dhe kush janë organizatorët (shqip dhe anglisht);
| '''Ora''' ||''' Përshkrimi'''
10:15 - 11:15 Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
|-
11:15 - 12.30 Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
|| 09:30 - 10.00|| Regjistrim (me username jo emrin e vërtetë)
12:30 - pushim për drekë;
|-
13:30 - 16.30 fillimi i puntorisë (workshoop) në praktikë, mëso si të përdorësh shfletues (browser) në mënyrë sigurtë, enkriptimin e dokumentave (file-encryption) dhe enkriptimin e postës elektronike (email-encryption). Për pjesëmarrës me dije të avancuara do sjellin kompjuterin e tyre me vete do mundësohet dhe instalimi sigurtë i një distroje Linux.
|| 10:00 - 10:15|| Hyrje – çfarë do bëjmë sot, kush jemi ne? (Shqip dhe Anglisht)
16:30 përmbledhje kud organizatorët ju pyesin se si shkoi dhe se cfarë mund të bëhet më mirë në Cryptoparty-n tjetër. Duartrokitje e vazhduar (standing ovation) dhe hedhje lulesh më se të mirëpritura.
|-
|| 10:15 - 11:15|| Siguria kibernetike, koncepte bazike, kërcënime dhe vegla që mund të përdoren nga të gjithë (anglisht);
|-
|| 11:15 - 12.30 || Diskutim i hapur dhe pyetje (shqip dhe anglisht);
|-
|| 12:30 - 13.30|| Pushim për drekë
|-
|| 13:30 - 16.30|| Workshop: si të përdorim shfletues të sigurt, enkriptimi i skedarëve dhe i email. Për përdoruesit me eksperiencë kanë sjellur laptopët e vetë: Instalimi i Linux në mënyrë të sigurt.
|-
|| 16:30|| Përmbledhja, ju lutemi na thoni se si ju duk dhe se çfarë mund të bëjmë  më mirë herës tjetër. Duartrokitjet dhe lulet e hedhura janë të mirëpritura.
|}


=== Shënime ===
 
==== Shënime ===
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
* Aktivitetet Cryptoparties nuk kanë karakter fitimprurës dhe nuk kanë kosto për pjesvmarrësit. Mbështetja financiare e Open Labs hackerspace ësthë më se e mirëpritur. Në qoftë se sillni ushqime dhe pije nga shtëpija juaj na ndihmoni të vazhdojmë organizimin e aktiviteteve të tilla në vijim.
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''
* Kujdes: na vjen keq por Cryptoparty NUK është takim për të të rregulluar kompjuterin tënd Windows ose Mac PC-helpdes :)''