Difference between revisions of "Fedora"

2,454 bytes added ,  5 years ago
no edit summary
(krijova faqen)
 
Line 1: Line 1:
Kjo është faqja e grupit punës së anëtarëve Open Labs rreth GNU/Linux dhe sistemeve operative me kodburim lirë dhe të hapur.
Nga distribucionet e '''GNU/Linux''' ai që është zhvilluar nga anëtarët e komunitetit është '''“The Fedora Project”'''. Fedora është një distribucion me kod urim hapur i bazuar në Linux kernel dhe si menaxhues paketash ka RPM. Fedora është zhvilluar dhe mirëmbahet nga komuniteti, ndërsa financohet nga kompania RedHat. Çdo software që përmban Fedora është me kod burim hapur dhe me liçensa hapura. 4 bazat e Fedora-s janë: Freedom(Liria), Friends(Miqtë), Features(Karakteristikat) dhe First (i  pari). Këto 4 baza bejnë që ky distribucion jetë gjithmonë në zhvillim duke u munduar të sjellë risi të reja. Rezultat i kësaj është cikli shumë i shkurtër i lëshimeve. Vetëm 6  muaj. Deri në Shurtin e vitit 2016 ky distribucion numëronte 1.2 milion përdorues në mbarë botën, përfshirë edhe Linus Torvalds, krijuesin e Linux kernel.


== Anëtarët ==
== Anëtarët ==
Do shtohet informacion së shpejti.
** [[Përdoruesi:Jonatoni|Jona Azizaj]]
** [[Përdoruesi:Elioqoshi|Elio Qoshi]]
** [[Përdoruesi:Ajkuna|Ajkuna Mujo]]
** [[Përdoruesi:Anxhela|Anxhela Hyseni]]
** [[Përdoruesi:Giannisk|Giannis Konstantinidis]]
** [[Përdoruesi:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
** [[Përdoruesi:Mariana|Mariana Balla]]


== Iniciativat ==
== Iniciativat ==
Line 8: Line 14:


== Aktivitetet ==
== Aktivitetet ==
Do shtohet informacion së shpejti.
==2017==
* [[ 15.02.2017 Fedora Localization Sprint #8]]
**25.03.2017 - 26.03.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Linux_Weekend_Tirana_2017/ Linux Weekend]
* [[ 12.04.2017 Fedora Localization Sprint #9
** 20.04.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Localization_Sprint#10/ Fedora Localization Sprint #9]
** 31.05.2017 [https://wiki.openlabs.cc/faqja/Fedora_Meetup#7/ Fedora meetup #7]
 
==2016==
* [[ 07.01.2016 Linux meetup & njohje me sistemet operative]]
* [[ 23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2]]
* [[ 30.03.2016 Linux meetup #2-Teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit]]
* [[ 03.04.2016 Fedora Localization Sprint #3]]
* [[ 14.04.2016 Fedora Localization Sprint #4]]
* [[ 20.04.2016 Pidora workshop-Fedora & Raspberry Pi]]
* [[ 30.04.2016 Fedora Localization Sprint #5]]
* [[ 09.07.2016 Fedora 24 Release Party]]
* [[ 19.07.2016 Fedora Women Day]]
* [[ 20.07.2016 Fedora Localization Sprint #6]]
* [[ 21.09.2016 Fedora meetup #4]]
* [[ 19.10.2016 Fedora meetup #5]]
* [[ 12.11.2016 Fedora meetup #6]]
* [[ 11.12.2016 Fedora 25 Release Party]]
* [[ 22.12.2016 Fedora Loves Python Workshop #1]]
* [[ 23.01.2016 Fedora Localization Sprint #2]]
 
== 2015 ==
* [[ 16.01.2015 Workshop & Install Fest në UAMD ]]
* [[ 14.02.2015 "I love Fedora" meetup ]]
* [[ 15.07.2015 Fedora meetup #2]]
* [[ 27.10.2015 Apliko në Fedora Outreachy Program ]]
* [[ 31.10.2015 Fedora Localization Sprint #1 ]]
* [[ 14.11.2015 Fedora 23 Release Party]]
* [[ 19.12.2015 Fedora meetup #3]]
All, translator
163

edits