Difference between revisions of "Rreth Nesh/sq"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Updating to match new version of source page)
 
(Updating to match new version of source page)
 
Line 1: Line 1:
Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.
<languages/>
Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.


Projektet prioritare të komunitetit janë:
Projektet prioritare të komunitetit janë:
Line 16: Line 17:
* [[LibreOffice Albania]].
* [[LibreOffice Albania]].


== Transparenca ==  
== Transparenca ==
Në vijim do publikohen kostot funksionale të Open Labs si dhe burimi i të ardhurave.  
Në vijim do publikohen kostot funksionale të Open Labs si dhe burimi i të ardhurave.  Latest revision as of 08:02, 13 July 2017

Other languages:
English • ‎shqip

Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.

Projektet prioritare të komunitetit janë:

  • zhvillimi i sistemeve GIS me të dhëna të hapura si OpenStreetMap;
  • Shfletues me kodburim të hapur si Mozilla Firefox;
  • Kultura wiki dhe më specifikisht projekte nga Fondacioni Wikipedia si Wikipedia Shqip, Wikidata etj;
  • platforma produktiviteti si LibreOffice;
  • sistemet operative me kodburim të hapur si GNU/Linux.

Në këtë kontekst jemi krenarë që në Open Labs janë zhvilluar dhe zhvillohen komunitete që lidhen me prioritetet e lartpërmendura si për shembull:

Transparenca

Në vijim do publikohen kostot funksionale të Open Labs si dhe burimi i të ardhurave.

Viti 2017

Viti 2016