Rreth Nesh

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 17:26, 1 October 2023 by Irdiismaili (talk | contribs) (Shtova UG)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
English • ‎shqip

Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons. Për udhëzime rreth adresës së saktë të hackerspace kliko këtu: adresa e hackerspace.

Projektet prioritare të komunitetit janë:

  • zhvillimi i sistemeve GIS me të dhëna të hapura si OpenStreetMap;
  • Shfletues me kodburim të hapur si Mozilla Firefox;
  • Kultura wiki dhe më specifikisht projekte nga Fondacioni Wikipedia si Wikipedia Shqip, Wikidata etj;
  • platforma produktiviteti si LibreOffice;
  • sistemet operative me kodburim të hapur si GNU/Linux.

Në këtë kontekst jemi krenarë që në Open Labs janë zhvilluar dhe zhvillohen komunitete që lidhen me prioritetet e lartpërmendura si për shembull: