Difference between revisions of "Rreth Nesh"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(shtova nderlidhje rreth adresës)
Line 3: Line 3:
 
<!--T:1-->
 
<!--T:1-->
 
Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.
 
Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.
 +
Për udhëzime rreth adresës së saktë të hackerspace kliko këtu: [[adresa e hackerspace]].
  
 
<!--T:2-->
 
<!--T:2-->

Revision as of 13:05, 10 January 2019

Other languages:
English • ‎shqip

Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons. Për udhëzime rreth adresës së saktë të hackerspace kliko këtu: adresa e hackerspace.

Projektet prioritare të komunitetit janë:

  • zhvillimi i sistemeve GIS me të dhëna të hapura si OpenStreetMap;
  • Shfletues me kodburim të hapur si Mozilla Firefox;
  • Kultura wiki dhe më specifikisht projekte nga Fondacioni Wikipedia si Wikipedia Shqip, Wikidata etj;
  • platforma produktiviteti si LibreOffice;
  • sistemet operative me kodburim të hapur si GNU/Linux.

Në këtë kontekst jemi krenarë që në Open Labs janë zhvilluar dhe zhvillohen komunitete që lidhen me prioritetet e lartpërmendura si për shembull: