Difference between revisions of "Rreth Nesh"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(hoqa nje kategori)
Line 19: Line 19:
 
* [[Nextcloud Albania]];
 
* [[Nextcloud Albania]];
 
* [[OpenStreetMap Albania]];
 
* [[OpenStreetMap Albania]];
 +
* [[openSUSE Albania]];
 
* [[LibreOffice Albania]].
 
* [[LibreOffice Albania]].
  
 
</translate>
 
</translate>

Revision as of 10:37, 22 December 2018

Other languages:
English • ‎shqip

Open Labs është komuniteti që promovon në Shqipëri dhe në rajon teknologjitë me kodburim të lirë dhe të hapur, të dhënat e hapura, standartet e hapura teknologjike, privatësinë online dhe fuqizimin e domeinit publik dhe licensave alternative të veprave kreative si Creative Commons.

Projektet prioritare të komunitetit janë:

  • zhvillimi i sistemeve GIS me të dhëna të hapura si OpenStreetMap;
  • Shfletues me kodburim të hapur si Mozilla Firefox;
  • Kultura wiki dhe më specifikisht projekte nga Fondacioni Wikipedia si Wikipedia Shqip, Wikidata etj;
  • platforma produktiviteti si LibreOffice;
  • sistemet operative me kodburim të hapur si GNU/Linux.

Në këtë kontekst jemi krenarë që në Open Labs janë zhvilluar dhe zhvillohen komunitete që lidhen me prioritetet e lartpërmendura si për shembull: