Difference between revisions of "Red Hat Career Day"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen)
 
(→‎Rreth Red Hat: vendosa pershkrimin ne anglisht)
Line 3: Line 3:
  
 
=== Rreth Red Hat ===
 
=== Rreth Red Hat ===
Red Hat, Inc. is an American multinational software company providing open-source software products to the enterprise community. Founded in 1993, Red Hat has its corporate headquarters in Raleigh, North Carolina, with satellite offices worldwide.
+
Red Hat, Inc. është një kompani amerikane multinacionale programesh kompjuterike me fokus teknollogjitë me burim të hapur. Shërbimi më i njohur i kompanisë është Red Hat Enterprise Linux. Themeluar në vitin 1993, Red Hat ka selinë në Raleigh, North Carolina, si dhe zyra të tjera më të vogla në mbarë botën.
Red Hat has become associated to a large extent with its enterprise operating system Red Hat Enterprise Linux and with the acquisition of open-source enterprise middleware vendor JBoss. Red Hat also offers Red Hat Virtualization (RHV), an enterprise virtualization product. Red Hat provides storage, operating system platforms, middleware, applications, management products, and support, training, and consulting services.
+
Red Hat krijon, mban, dhe kontribuon në shumë projekte të softuerit të lirë dhe të hapur. Që nga marsi 2016, Red Hat është kontribuesi më i madh korporatave të kernel Linux pas kompanisë Intel. Kompania gjithashtu është e njohur për mbështetjen e komuniteteve që promovojnë teknollogjitë me burim të hapur (open source).
Red Hat creates, maintains, and contributes to many free software projects. It has acquired several proprietary software product codebases through corporate mergers and acquisitions and has released such software under open source licenses. As of March 2016, Red Hat is the second largest corporate contributor to the Linux kernel version 4.5 after Intel.
 
  
 
=== Parapërgatitje për projektin ===
 
=== Parapërgatitje për projektin ===

Revision as of 21:27, 22 August 2017

Përshkrimi

Pas bisedave gjatë OSCAL 2017 me reprezantues të Red Hat si dhe bisedave me ta në vijim u propozua që në datën 19.09.2017 @ 16.00 në hackerspace të organizohet Red Hat Career Day. Gjatë aktivitetit do kesh mundësi të informohesh rreth mundësive të punësimit në një nga kompanitë më të mëdha nv fushën e teknologjive open source.

Rreth Red Hat

Red Hat, Inc. është një kompani amerikane multinacionale programesh kompjuterike me fokus teknollogjitë me burim të hapur. Shërbimi më i njohur i kompanisë është Red Hat Enterprise Linux. Themeluar në vitin 1993, Red Hat ka selinë në Raleigh, North Carolina, si dhe zyra të tjera më të vogla në mbarë botën. Red Hat krijon, mban, dhe kontribuon në shumë projekte të softuerit të lirë dhe të hapur. Që nga marsi 2016, Red Hat është kontribuesi më i madh korporatave të kernel Linux pas kompanisë Intel. Kompania gjithashtu është e njohur për mbështetjen e komuniteteve që promovojnë teknollogjitë me burim të hapur (open source).

Parapërgatitje për projektin

 • kontribute në projekte open souce: është e rëndësishme që të jesh aktivizuar në plaforma ku publikohet kodi i programeve kopmpjuterike si për shembull GitHub;
 • vizito me kujdes informacionin në https://www.redhat.com/en/jobs;
 • përgatit CVnë;
 • në përgjithësi duke mësuar sa më shumë info rreth Red Hat.

Detaje

 • Kur: 19 shtator 2017 @ 16.00;
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Nevojë të marrësh laptop me vete: JO;
 • Ka nevojë të kesh dije teknike: JO;
 • Ka nevoje të kesh qënë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • hapje e aktivitetit;
 • prezantim nga Sopot Cela (punonjës nga Red Hat);
 • Jiri Folta (punonjës nga Red Hat).

Organizatorët

 • Redon Skikuli

Raport i eventit

Do publikohet së shpejti.