Difference between revisions of "Rasberry Pi workshop në Open Labs nr 0"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijova faqen për aktivitetin.)
 
m (Krijova faqen për aktivitetin.)
 
Line 1: Line 1:
==Përshkrimi==
==Përshkrimi==
Të Shtunën me 28 dhjetor në orën 15:00 në Tirana Ekspres
Open Labs prezantojmë Raspbery Pi workshop-in #0.
 
Ky event është për persona që nuk kanë dije mëparshme me Raspberry Pi.<br />
Një minitreg i organizuar nga komuniteti i promovimit të kulturës Free Libre Open Source, Open Labs në ambientet e Tirana Ekspres ku mund të gjeni materiale për geeks, nerds dhe apasionantë kultues Free Libre Open Source. Disa nga artikujt dhe elementët e tezgave dhe të aktivitetit:
Raspberry PI është kompjuter me madhësi sa një kartë krediti, i krijuar Mbretërinë e Bashkuar nga Fondacioni Raspberry Pi. Fondacioni në fjalë ka qëllim stimulimin e mësimit shkencave kompjuterike duke u fokusuar në shkolla dhe universitete.<br />
* arcade games
Raspberry Pi nuk përfshin hard disk apo solid-state drive, por përdor një kartë SD. Fondacioni Raspberry Pi ka plan ofrojë dy versione, me çmime $25 dhe $35.
* stickers (kujt nuk i pëlqejnë stickers?)
* badges (ideale për tu vendosur cantat e shkollës tipit eastpack)
* bluze mega të limituara origjinale Mozilla Firefox
* canta shpine origjinale nga konferenca botërore e distribucionit Linux openSUSE dhe Mozilla
* distribucione ndryshme sistemesh operative open source si Fedora, Ubuntu, Linux Mint dhe te tjera.
* komponentë per Arduino dhe Raspberry Pi
* collectibles dhe lojra të vogla te ndryshme nostalgjike
* 11 edicionet e para të revistes PC World në shqip për ankand
* një ndër SURPRIZAT: bëni portretin tuaj nga artistët tanë dhe përdoreni atë si avatar për profilin e rrjeteve sociale
* muzike sfond nga miqtë e Tirana Ekspres
 
Fitimet do shkojnë për përmirësimin e Open Labs Hackerspace, komunitetit Free Libre Open Source Software në Shqipëri.  Do të jenë të pranishëm edhe perfaqësuesit e komunitetit Open Labs, Mozilla Albania dhe do të mund bëni një serë bisedash mbi teknollogjitë dhe kulturën open source, për Firefox OS (ku do të jenë edhe disa telefona Firefox OS për prezantim), WikiAkademinë Shqiptare, Wikipedia etj.
 
Organizuar me iniciativen e Open Labs dhe mbështetur nga miqtë e komunitetit alternativ kulturor Tirana Ekspres.
 
Ju presim për te festuar së bashku në një atmosferë geeky! Shihemi te shtunen ne oren 15:00 😉


== Detaje ==
== Detaje ==
* Kur:  
* Kur: 23 Nëntor 2013 @15:00
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].


== Ndërlidhje ==
== Ndërlidhje ==
* Eventi në FB: https://facebook.com/events/725847297433936
* Eventi në FB: https://facebook.com.events/425338500925311
* Website: https://legacy.openlabs.cc/sq/geek-bazaar-nga-open-labs/
* Mozilla Albania website: mozilla-albania.org/2013/12/26/geek-bazaar
* Tirana Ekspres website: tiranaekspres.com/end-of-the-year-geek-bazaar-by-open-labs/
* Albanian Tech: albaniantech.com/geek-bazaar


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==

Latest revision as of 22:48, 25 November 2017

Përshkrimi

Në Open Labs prezantojmë Raspbery Pi workshop-in #0. Ky event është për persona që nuk kanë dije të mëparshme me Raspberry Pi.
Raspberry PI është kompjuter me madhësi sa një kartë krediti, i krijuar në Mbretërinë e Bashkuar nga Fondacioni Raspberry Pi. Fondacioni në fjalë ka qëllim stimulimin e mësimit të shkencave kompjuterike duke u fokusuar në shkolla dhe universitete.
Raspberry Pi nuk përfshin hard disk apo solid-state drive, por përdor një kartë SD. Fondacioni Raspberry Pi ka në plan të ofrojë dy versione, me çmime $25 dhe $35.

Detaje

  • Kur: 23 Nëntor 2013 @15:00
  • Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet këtu.

Ndërlidhje

Raport i eventit