Difference between revisions of "Projekte"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (Fshiva projekt.)
 
Line 25: Line 25:


== Projekte == <!--T:6-->
== Projekte == <!--T:6-->
* [[Open Diversity dot Tech|opendiversity.tech]]: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit në komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.
* [[Phygital]]
* [[Phygital]]
</translate>
</translate>

Latest revision as of 10:11, 17 January 2019

Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga kanalet e komunikimit.

Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:

  • Grupi i punës rreth Wikipedia (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);
  • Grupi i punës rreth Mozilla (komunitet per internetin e hapur);
  • Grupi i punës rreth OpenStreetMap (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
  • Grupi i punës rreth LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
  • Grupi i punës rreth Fedora (sistemi operativ me kodburim të hapur);
  • Grupi i punës rreth Nextcloud (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde);
  • Grupi i punës rreth openSUSE (sistemi operativ me kodburim te hapur).

Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.

Fushata

Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione

Projekte