Difference between revisions of "Projekte"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(→‎Fushata: krijova fushatën e dytë)
(shtova projektin Phygital)
Line 18: Line 18:
 
* [[Memorandum Bashkëpunimi me Bashkinë e Tiranës për të dhënat e hapura me fokus të dhënat e hapura gjeohapsinore]];
 
* [[Memorandum Bashkëpunimi me Bashkinë e Tiranës për të dhënat e hapura me fokus të dhënat e hapura gjeohapsinore]];
  
 
+
== Projekte ==
== Open Diversity Dot Tech ==
 
 
* [[Open Diversity dot Tech|opendiversity.tech]]: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit në komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.
 
* [[Open Diversity dot Tech|opendiversity.tech]]: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit në komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.
 +
* [[Phygital]]

Revision as of 22:44, 26 June 2017

Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga kanalet e komunikimit.

Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:

  • Grupi i punës rreth Wikipedia (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);
  • Grupi i punës rreth Mozilla Firefox (shfletuesi që respekton privatësinë tënde);
  • Grupi i punës rreth OpenStreetMap (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
  • Grupi i punës rreth LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
  • GNU/Linux (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit);
  • Grupi i punës rreth Nextcloud (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde).

Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.

Fushata

Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione

Projekte

  • opendiversity.tech: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit në komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.
  • Phygital