Difference between revisions of "Projekte"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen)
 
(shtova fushaten e zgjedhjeve 2017)
Line 5: Line 5:
 
* LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
 
* LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
 
* GNU/Linux (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit).
 
* GNU/Linux (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit).
 +
 +
== Fushata ==
 +
* [[Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017|Zgjedhjet Parlamentare në Republikën e Shqipërisë 2017]];
  
 
Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth njv projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga [[kanalet e komunikimit]].
 
Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth njv projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga [[kanalet e komunikimit]].

Revision as of 20:32, 7 March 2017

Cdo projekt rrek teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:

  • Wikipedia (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);
  • Mozilla Firefox (shfletuesi që respekton privatësinë tënde);
  • OpenStreetMap (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
  • LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
  • GNU/Linux (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit).

Fushata

Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth njv projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga kanalet e komunikimit.