Difference between revisions of "Projekte"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(shtova nderlidhje per Mozilla Firefox)
(→‎Fushata: krijova fushatën e dytë)
Line 13: Line 13:
== Fushata ==
== Fushata ==
* [[Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017|Zgjedhjet Parlamentare në Republikën e Shqipërisë 2017]];
* [[Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017|Zgjedhjet Parlamentare në Republikën e Shqipërisë 2017]];
* [[Komunikim me qeverinë qendrore të zgjedhjeve 2017 për çështje floss dhe të dijes së lirë]];


== Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione ==
== Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione ==

Revision as of 08:51, 26 June 2017

Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga kanalet e komunikimit.

Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:

  • Grupi i punës rreth Wikipedia (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);
  • Grupi i punës rreth Mozilla Firefox (shfletuesi që respekton privatësinë tënde);
  • Grupi i punës rreth OpenStreetMap (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
  • Grupi i punës rreth LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
  • GNU/Linux (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit);
  • Grupi i punës rreth Nextcloud (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde).

Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.

Fushata

Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione


Open Diversity Dot Tech

  • opendiversity.tech: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit në komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.