Difference between revisions of "Projekte"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(shtova nderlidhje per Mozilla Firefox)
m (Fshiva projekt.)
 
(15 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
 +
<translate>
 +
<!--T:1-->
 
Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga [[kanalet e komunikimit]].
 
Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga [[kanalet e komunikimit]].
  
 +
<!--T:2-->
 
Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:
 
Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:
 
* Grupi i punës rreth [[Wikipedia]] (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);  
 
* Grupi i punës rreth [[Wikipedia]] (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);  
* Grupi i punës rreth [[Mozilla Firefox]] (shfletuesi që respekton privatësinë tënde);
+
* Grupi i punës rreth [[Mozilla]] (komunitet per internetin e hapur);
* [[Grupi i punës rreth OpenStreetMap]] (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
+
* Grupi i punës rreth [[OpenStreetMap]] (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
 
* Grupi i punës rreth [[LibreOffice]] (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
 
* Grupi i punës rreth [[LibreOffice]] (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
* [[GNU/Linux]] (sistemi operativ me kodburim të hapur që fuqizon pjesën më të madhe të internetit);
+
* Grupi i punës rreth [[Fedora]] (sistemi operativ me kodburim të hapur);
* Grupi i punës rreth [[Nextcloud]] (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde).
+
* Grupi i punës rreth [[Nextcloud]] (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde);
 +
* Grupi i punës rreth [[openSUSE]] (sistemi operativ me kodburim te hapur).
  
 +
<!--T:3-->
 
Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.  
 
Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.  
  
== Fushata ==
+
== Fushata == <!--T:4-->
 
* [[Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017|Zgjedhjet Parlamentare në Republikën e Shqipërisë 2017]];
 
* [[Zgjedhjet Parlamentare në Shqipëri 2017|Zgjedhjet Parlamentare në Republikën e Shqipërisë 2017]];
 +
* [[Komunikim me qeverinë qendrore të zgjedhjeve 2017 për çështje floss dhe të dijes së lirë]];
 +
* [[Public Money Public Code]].
  
== Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione ==
+
== Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione == <!--T:5-->
 
* [[Memorandum Bashkëpunimi me Bashkinë e Tiranës për të dhënat e hapura me fokus të dhënat e hapura gjeohapsinore]];
 
* [[Memorandum Bashkëpunimi me Bashkinë e Tiranës për të dhënat e hapura me fokus të dhënat e hapura gjeohapsinore]];
  
 
+
== Projekte == <!--T:6-->
== Open Diversity Dot Tech ==
+
* [[Phygital]]
* [[Open Diversity dot Tech|opendiversity.tech]]: platforma ndërkombëtare për fuqizimin e diversitetit komunitetet free open source, open data dhe komunitete që fuqizojnë privatësinë online.
+
</translate>
 +
* [[Migrimi në Nextcloud nga Bashkia e Tiranës]]
 +
* Geoportal: [[Migrimi i të dhënave të Bashkisë së Tiranës në OpenStreetMap]]
 +
* Geoportal: [[Migrimi i të dhënave të Bashkisë së Pogradecit OpenStreetMap]]
 +
* [[Cryptoparty]]

Latest revision as of 10:11, 17 January 2019

Këto janë grupet aktive të punës në komunitet dhe në hackerspace, por ti je i mirëseardhur që të krijosh një grup të ri pune rreth një projekti free open source ose të bashkohesh me një nga grupet aktuale. Për pyetje mos hezito të kontaktosh anëtarët e tjerë të komunitetit në një nga kanalet e komunikimit.

Cdo projekt rreth teknologjive me kodburim të lirë dhe të hapur si dhe rreth privatësisë dhe:

  • Grupi i punës rreth Wikipedia (shembulli më i mirë i ndarjes së dijes së hapur);
  • Grupi i punës rreth Mozilla (komunitet per internetin e hapur);
  • Grupi i punës rreth OpenStreetMap (platforma me të dhëna gjeohapsinore të hapura që nuk të përgjon);
  • Grupi i punës rreth LibreOffice (platforma më e plotë me kodburim të hapur për të shkruar, prezantuar dhe përllogaritur);
  • Grupi i punës rreth Fedora (sistemi operativ me kodburim të hapur);
  • Grupi i punës rreth Nextcloud (platforma cloud me kodburim të hapur dhe e vetëhostuar e cila respekton privatësinë tënde);
  • Grupi i punës rreth openSUSE (sistemi operativ me kodburim te hapur).

Më poshtë lista e projekteve të tjera si fushata, bashkëpune me institucione etj.

Fushata

Marrëveshje bashkëpunimi me Institucione

Projekte