Difference between revisions of "Opendata.tirana.al Hackathon"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 39: Line 39:


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
 
* Grupi i pare: Bela,Tedi,Elio - Tema: Bug Tracking System
* Grupi i dyte: Sidorela, Nafie - Tema: Mbledhja e të dhënave në mënyrë efektive
* Grupi i dyte: Sidorela, Nafie - Tema: Mbledhja e të dhënave në mënyrë efektive
* Grupi i tretë: Mariana,Melisa - Tema: Arkivimi i të dhënave dhe të dhënat që mungojnë
* Grupi i tretë: Mariana,Melisa - Tema: Arkivimi i të dhënave dhe të dhënat që mungojnë

Revision as of 12:20, 17 June 2017

Përshkrimi

opendata.tirana.al Hackathoni i dytë me fokus të dhënat e hapura të qytetit të Tiranës, do të organizohet në ambjentet e Open Labs Hackerspace ku pjesëmarrësit të cilët janë të përfshirë në fushën e teknologjisë dhe jo vetëm, do të punojnë për të analizuar portalin e të dhënave dhe për të propozuar ndryshime dhe përmirësim në të. Aktiviteti vjen si vazhdim i punës së bërë gjatë hackathonit të parë, do vazhdojmë me zhvillimin e temave që u paraqitën duke i përmirësuar ato më tej.

Bashkohu dhe ti me pjesëmarrësit që do të punojnë mbi bugs të portalit e të dhënave të hapura të Bashkisë së Tiranës opendata.tirana.al dhe do të analizojnë strukturën e portalit dhe të dhënave që janë publikuar, duke shkruar kod, duke hartuar modele për një projekt apo aplikim duke përdorur të dhënat e hapura.

Temat ku mund të përfshihesh

 • Tema 1: Bug Tracking System
 • Tema 2: Mbledhja e të dhënave në mënyrë efektive
 • Tema 3: Arkivimi i të dhënave dhe të dhënat që mungojnë
 • Tema 4: Përmirësimi dhe mirëmbajtja teknike e të dhënave
 • Tema 5: Prezantimi user-friendly i të dhënave
 • Tema 6: Buxheti online

Për më tepër detaje rreth temave klikoni në: opendata.tirana.al Hackathon - Empowered by Open Diversity Project;

Kush mund të marrë pjesë

 • zhvillues te cilët dëshirojnë të zhvillojnë dijet e tyre teknike;
 • dizajner grafikë të gatshëm për të krijuar dizajne miqësore që mund të transformojnë statistikat e mërzitshme në vizualizime që shpjegojnë jetën në Tiranë;
 • vajza/djem me ide kreative që mund të ndërtojnë projekte të reja për të ndryshuar mënyren se si njerëzit ndjejnë dhe jetojnë ne qytetin e tyre duke përdoruar të dhënat e hapura;
 • aktivistë që dëshirojnë të rrisin nivelin e transparencës nga institucioni i Bashkisë së Tiranës;
 • vajza/djem të apasionuar pas të dhënave që dinë se si të gjejnë mënyra të reja për të përdorur të dhënat e hapura;
 • urbanistë që dëshirojne të ndajnë ekspertizën e tyre dhe të zgjidhin cështje reale;

Këtë herë eventi nuk do u dedikohet vetëm vajzave, por edhe djemtë mund të marrin pjesë.

Apliko per tu bërë pjesë: https://goo.gl/forms/YtNaqBHf0vWnCyp23

Detaje

 • Kur: 17 qershor 2017
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve:

Axhenda

 1. Hapja e eventit
 2. Prezantim te grupeve dhe anetareve te grupit
 3. Mid-term presentations
 4. Diskutime dhe feedback nga mentoret dhe organizatoret
 5. Prezantimi i outputit final

Raport i eventit

 • Grupi i pare: Bela,Tedi,Elio - Tema: Bug Tracking System
 • Grupi i dyte: Sidorela, Nafie - Tema: Mbledhja e të dhënave në mënyrë efektive
 • Grupi i tretë: Mariana,Melisa - Tema: Arkivimi i të dhënave dhe të dhënat që mungojnë
 • Grupi i katërt: Amarildo, Augest - Tema: Gjeoreferimi i të dhënave
 • Grupi i pestë: Anxhelo - Tema: Prezantimi user-friendly i të dhënave
 • Grupi i gjashtë: Aleksander - Tema: Buxheti online