Difference between revisions of "OpenStreetMap GeoWeek Tirana"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(→‎Ndërlidhje: shtova nderlidhje)
m
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 6: Line 6:
* Kur: 18 nëntor 2017 @10:00
* Kur: 18 nëntor 2017 @10:00
* Ku: Open Labs Hackerspace;
* Ku: Open Labs Hackerspace;
* Numri i pjesëmarrësve: TBA
* Numri i pjesëmarrësve: 11;
* Ke nevojë të marësh laptop me vete: jo detyrimisht, por do ishte mirë;
* Ke nevojë të marësh laptop me vete: jo detyrimisht, por do ishte mirë;
* Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
* Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
Line 12: Line 12:


== Axhenda ==
== Axhenda ==
TBA
* Çaji dhe kafja e mēngjesit - 10 min
* Prezantim i OpenStreetMap GeoWeek - 10 min
* Prezantim me Humanitarian OpenStreetMap (HOT) - 10 min
* Editime në OpenStreetMap - 30 min
* Pushim - 10 min
* Wiki Loves Maps - 25 min
* Pushim (Pica dhe snacks) -20 min
* CityZen - 25 min
* Sugjerime rreth editimeve në OpenStreetMap
* Mbyllja


==Ndërlidhje==
==Ndërlidhje==
Line 25: Line 34:


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
TBA
Gjatë aktivietit u prezantua rreth projekteve të ndryshme që lidhen me OpenStreetMap. Fillimisht u prezantua çfarë ishte OpenStreetMap për të gjithë pjesëmarrësit që erdhën për herë të parë. Kontribues të rinj iu shtuan komunitetit të OpenStreetMap Albania duke krijuar llogari dhe bënë editimin e tyre të parë nëpërmjet iD editor. <br />
Në OpenStreetMap mund të editosh qoftë në zona lokale që i njeh më mirë, por edhe të përfshihesh në projekte globale. Tëë tilla janë projektet nga Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) për të cilën u bë gjithashtu një prezantim i shkurtër. <br />
Përveç të edituarit online u fol dhe për përdorimin e të dhënave, mundësia që të jep OpenStreetMap për të pasur të dhëna të hapura gjeografike ka nxitur shumë kontribues të ndërtojnë shërbime dhe aplikacione bazuar në këto harta. I tillë është dhe [http://cityzenapp.co/ CityZen], një aplikacion i bazuar në të dhënat e OpenStreetMap me fokus privatësinë e përdouresit, i cili ofron mundësinë të kërkosh pikat e interesit në një zonë të caktuar, të dhënat në lidhje me objektet, rrugëzime se si të shkosh deri atje, si dhe mundësinë e përmirësimit të këtyre të dhënave duke edituar. <br />
Pjesa e tretë iu dedikua lidhjen së OpenStreetMap me Wikipedian, projekti Wiki Loves Maps. Ku artikujve në Wikipedia u vendosen koordinatat gjeografike të mara nga OpenStreetMap. U përmirësuan në total 39 artikuj.
Ju mirëpresim në takimin e radhës!

Latest revision as of 10:08, 24 November 2017

Përshkrimi

" OpenStreetMap Geography Awarness week" është një aktivitet javor që zhvillohet cdo vit në javën e tretë të nëntorit. Këtë vit do të zhvillohet në datat 12-18 nëntor, ku komunitete, mësues, studentë dhe të apasionuarit e hartave organizojnë (ose bëhen pjesë) të aktivitete për të bërë mapping të vendeve të ndryshme nga bota. Komuniteti i OpenStreetMap Albania mblidhen në datën 18 nëntor në Open Labs duke organizuar mapathon-s dhe prezantime rreth OpenStreetMap.

Detaje

 • Kur: 18 nëntor 2017 @10:00
 • Ku: Open Labs Hackerspace;
 • Numri i pjesëmarrësve: 11;
 • Ke nevojë të marësh laptop me vete: jo detyrimisht, por do ishte mirë;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
 • Ka nevojë të kemi qenë në aktivitetet e mëparshme: JO;

Axhenda

 • Çaji dhe kafja e mēngjesit - 10 min
 • Prezantim i OpenStreetMap GeoWeek - 10 min
 • Prezantim me Humanitarian OpenStreetMap (HOT) - 10 min
 • Editime në OpenStreetMap - 30 min
 • Pushim - 10 min
 • Wiki Loves Maps - 25 min
 • Pushim (Pica dhe snacks) -20 min
 • CityZen - 25 min
 • Sugjerime rreth editimeve në OpenStreetMap
 • Mbyllja

Ndërlidhje

Organizatorët

 • Nafie Shehu
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku

Raport i eventit

Gjatë aktivietit u prezantua rreth projekteve të ndryshme që lidhen me OpenStreetMap. Fillimisht u prezantua çfarë ishte OpenStreetMap për të gjithë pjesëmarrësit që erdhën për herë të parë. Kontribues të rinj iu shtuan komunitetit të OpenStreetMap Albania duke krijuar llogari dhe bënë editimin e tyre të parë nëpërmjet iD editor.
Në OpenStreetMap mund të editosh qoftë në zona lokale që i njeh më mirë, por edhe të përfshihesh në projekte globale. Tëë tilla janë projektet nga Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) për të cilën u bë gjithashtu një prezantim i shkurtër.
Përveç të edituarit online u fol dhe për përdorimin e të dhënave, mundësia që të jep OpenStreetMap për të pasur të dhëna të hapura gjeografike ka nxitur shumë kontribues të ndërtojnë shërbime dhe aplikacione bazuar në këto harta. I tillë është dhe CityZen, një aplikacion i bazuar në të dhënat e OpenStreetMap me fokus privatësinë e përdouresit, i cili ofron mundësinë të kërkosh pikat e interesit në një zonë të caktuar, të dhënat në lidhje me objektet, rrugëzime se si të shkosh deri atje, si dhe mundësinë e përmirësimit të këtyre të dhënave duke edituar.
Pjesa e tretë iu dedikua lidhjen së OpenStreetMap me Wikipedian, projekti Wiki Loves Maps. Ku artikujve në Wikipedia u vendosen koordinatat gjeografike të mara nga OpenStreetMap. U përmirësuan në total 39 artikuj. Ju mirëpresim në takimin e radhës!