Difference between revisions of "OpenStreetMap"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (Shtova aktivitet ne liste)
 
(10 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 7: Line 7:
==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em">Anëtarët</span></div>==
==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em">Anëtarët</span></div>==


* Anisa Kuci
* Sidorela Uku
* Redon Skikuli
* Redon Skikuli
* Nafie Shehu
* Joana Meraja
* Amanti Lulo
* Irdi Ismaili
* pomodoren
* flowrivers


==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em"> Iniciativat</span></div>==
==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em"> Iniciativat</span></div>==
Line 23: Line 23:


==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em"> Aktivitetet</span></div>==
==<div style="font-size:1em;text-align: left;background-color:#76c551;width:98%;margin: 1%;"><span style="color:#FFFFFF;padding:.3em"> Aktivitetet</span></div>==
===<span style="color:#76c551">2023</span>===
* 04.02.2023 @ 12:00 [[Takimi 1|OpenStreetMap - Meetup 1]]
* 11.02.2023 @ 12:00 [[Takimi 2|OpenStreetMap - Open Street Brunch]]
* 23.03.2023 @ 18:30 [[Takimi 3|OpenStreetMap - Hartezojme ne Malawi pas katastrofes natyrore]]
* 27.05.2023 @ 18:00 [[Takimi 4|OpenStreetMap - Maproulette challenge]]
* 04.07.2023 @ 18:30 [[Takimi 5|OpenStreetMap - FOSS4G post event review with Open Labs members and friends]]
* 01.09.2023 @ 10:00 [[Takimi 6|OpenStreetMap - OpenStreetMap Community Sprint]]
===<span style="color:#76c551">2019</span>===
===<span style="color:#76c551">2019</span>===
* 14.11.2019 @ 18:00 [[OSMGeoWeek 2019]]
* 13.06.2019 @ 18:00 OSM Mapathon
* 19.02.2019 @ 18:30 [[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]
* 19.02.2019 @ 18:30 [[Mapathon nr.10|OpenStreetMap Mapathon #10]]Latest revision as of 07:52, 1 September 2023

Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth OpenStreetMap dhe standarteve të të dhënave gjeohapësinore.

OpenStreetMap (OSM) është një projekt virtual bashkëpunues me qëllim krijimin e hartës botërore së redaktueshme nga të gjithë. Hartat krijohen me anë të të dhënave të marra nga paisje portable GPS, fotografimi ajror, burime të tjera për përdorim publik apo edhe nga njohuria lokale. Si imazhet ashtu edhe grafikat vektoriale mund të shkarkohen nën liçensën Open Database License. OpenStreetMap është krijuar nën shëmbullin e Wikipedias; edhe këtu hartat që shfaqin karakteristika të ndryshme, butoni i mirënjohur ‘Redakto’ dhe historia e plotë e redaktimeve ruhen dhe mirëmbahen. Përdoruesit e regjistruar mund të ngarkojnë regjistëra GPS dhe të redaktojnë të dhënat vektoriale me anë të mjeteve të vëna në dispozicion.

Anëtarët

  • Redon Skikuli
  • Joana Meraja
  • Irdi Ismaili
  • pomodoren
  • flowrivers

Iniciativat

Prezantime dhe postime

  • 15.11.2017 - Prezantim i shkurtër në skype nga Sidorela për komunitetin e OSM Albania në kuadër të OSMGeoWeek të organizuar nga PoliMappers. Detaje në forum:link
  • 18.08.2017 - 20.08.2017 Pjesëmarrja në State of the Map Japoni - blog post këtu
  • "How to build an OSM community" prezantim nga Anisa Kuci në State of the Map.

Aktivitetet

2023

2019

2018

2017

2016

2015