Difference between revisions of "OSMGeoWeek 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijova faqen per aktivitetin)
 
m (shtova informacion)
 
Line 1: Line 1:
== Përshkrimi ==
== Përshkrimi ==
OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. Një projekt i nisur që në vitin 2004 frymëzuar nga Wikipedia.  
OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. Një projekt i nisur që në vitin 2004 frymëzuar nga Wikipedia. Harta përditësohet çdo ditë nga kontribues nga e gjithë bota, duke u përditësuar gjithnjë e më shumë me të dhëna çka e bën të jetë opsioni më i mirë në shumë shtete të botës.
 
OSM Geo Week është një javë dedikuar editimeve në OpenStreetMap, grupe nga vende të ndryshme organizojnë mapathons për të ndihmuar të rinjtë të mësojnë rreth OSM dhe se si të editojnë ose përfshihen në projekte të ndryshme humantiare duke edituar nga shtëpia.
 
Disa prej projekteve mund ti lexoni në linkun e mëposhtëm, në gjuhën angleze: https://osmgeoweek.org/projects/
 
Në faqen kryesore të website [https://osmgeoweek.org osmgeoweek.org] mund të gjeni hartën me aktivitetet që do organizohen në kuadër të kësaj jave.


== Axhenda ==
== Axhenda ==
* Prezantim i përgjithshëm mbi OpenStreetMap
* Prezantim i përgjithshëm mbi OpenStreetMap
* Prezantim rreth OSMGeoWeek
* Prezantim rreth OSMGeoWeek
* Mapathon


== Kush mund të marrë pjesë ==
== Kush mund të marrë pjesë ==
Line 20: Line 27:
* Map features: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_feature
* Map features: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_feature
* https://osmgeoweek.org/
* https://osmgeoweek.org/
* https://osmgeoweek.org/guides/intro


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
TBA
TBA

Latest revision as of 20:07, 5 November 2019

Përshkrimi

OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. Një projekt i nisur që në vitin 2004 frymëzuar nga Wikipedia. Harta përditësohet çdo ditë nga kontribues nga e gjithë bota, duke u përditësuar gjithnjë e më shumë me të dhëna çka e bën të jetë opsioni më i mirë në shumë shtete të botës.

OSM Geo Week është një javë dedikuar editimeve në OpenStreetMap, grupe nga vende të ndryshme organizojnë mapathons për të ndihmuar të rinjtë të mësojnë rreth OSM dhe se si të editojnë ose përfshihen në projekte të ndryshme humantiare duke edituar nga shtëpia.

Disa prej projekteve mund ti lexoni në linkun e mëposhtëm, në gjuhën angleze: https://osmgeoweek.org/projects/

Në faqen kryesore të website osmgeoweek.org mund të gjeni hartën me aktivitetet që do organizohen në kuadër të kësaj jave.

Axhenda

  • Prezantim i përgjithshëm mbi OpenStreetMap
  • Prezantim rreth OSMGeoWeek
  • Mapathon

Kush mund të marrë pjesë

Kushdo që ka dëshirë të mësojë më shumë rreth OpenStreetMap dhe se si mund të kontribuojë për të përmirësuar të dhënat. Mjafton të vini në hackerspace bashkë me ose pa laptop-in tuaj.

Detaje

  • Kur: 14.11.2019 @ 18:00
  • Ku: Open Labs Hackerspace
  • Numri i pjesëmarrësve: TBA
  • Eventi në fb: TBA

Lidhje të jashtme

Raport i eventit

TBA