Difference between revisions of "OONI Probe Workshop"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
 
Line 25: Line 25:
== Organizatorët ==
== Organizatorët ==


Simone Bassa
Simone Basso


Elio Qoshi
Elio Qoshi


</translate>
</translate>

Latest revision as of 07:49, 1 August 2018

Përshkrimi

OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë websajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.

Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.

OONI është pjesë e Tor Project.

Detaje

  • Kur: 6 Korrik 2018 @ 19.30;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: JO, idealisht celular.
  • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
  • Ka nevoje të kem qenë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Ndërlidhje

Organizatorët

Simone Basso

Elio Qoshi