Difference between revisions of "OONI Probe Workshop"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijoi faqen me "<languages/> <translate> <!--T:1--> == Përshkrimi == OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përf...")
 
Line 4: Line 4:
 
== Përshkrimi ==
 
== Përshkrimi ==
  
OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë webssajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.  
+
OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë websajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.  
  
 
Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.  
 
Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.  

Revision as of 10:47, 4 July 2018

Përshkrimi

OONI Probe është program i lirë dhe me burim të hapur që lejon matjen dhe testimin e lidhjeve në internet duke përfshirë websajte dhe aplikacione mesazhesh si WhatsApp, Telegram dhe Facebook Messenger. Ekosistemi i OONI nxjerr në pah censurimet dhe modifikimet që ndodhin në internet, qoftë nga kompanitë e internetit, qoftë nga qeveritë e shteteve.

Në workshop do bëjmë një hyrje në projektin e OONI, si mund të përdorim vetë OONI Probe dhe të testojmë internetin, si dhe lundrimit në faqen e OONI Explorer ku ndodhen miliona matje që nga viti 2012, përfshirë Shqipërinë.

Detaje

  • Kur: 6 Korrik 2018 @ 19.30;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: JO, idealisht celular.
  • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
  • Ka nevoje të kem qenë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Ndërlidhje

Organizatorët

Simone Bassa

Elio Qoshi