Difference between revisions of "Nextcloud"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen)
 
(Marked this version for translation)
 
(18 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 1: Line 1:
Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth Nextcloud dhe sistemeve cloud me kodburim të lirë dhe të hapur.
+
<languages/>
 +
<translate>
 +
<!--T:1-->
 +
Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth [https://nextcloud.com/ Nextcloud] dhe sistemeve cloud me kodburim të lirë dhe të hapur.
  
== Anëtarët ==
+
<!--T:2-->
Do shtohet informacion shpejti.
+
Nextcloud – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia e përdoruesit!
 +
Nextcloud është një platformë open source që ofron shërbime cloud, qëllimi kryesor i cilës është t’i japë përdoruesit kontroll të plotë mbi të dhënat e veta. Nëse në shumicën e shërbimeve cloud që ju ofrohen ju duhet t’i ruani të dhënat tuaja personale në serverin e një individi/organizate tjetër, me Nextcloud ju keni mundësinë që t’i ruani të dhënat tuaja në serverin tuaj personal dhe t’i sinkronizoni & shpërndani ato midis paisjeve të ndryshme. Nextcloud ofron teknikat më të avancuara të sigurisë në industrinë open source, ofron mjete për menaxhimin e rrjedhës së punës, për monitorimin e aktivitetit në serverin tuaj, klient mobile dhe desktop për të aksesuar të dhënat, sinkronizim të kontakteve dhe të kalendarit, mund të bëni telefonata të sigurta video dhe audio, ju ofron mundësinë që të aksesoni skedarët e ruajtura në serverat e ofruesëve të tjerë të shërbimeve cloud si Dropbox, Amazon, Google etj.
 +
Shërbimin e Nextcloud mund ta përfitoni në disa mënyra: duke shkarkuar Nextcloud dhe ta instaloni në serverin tuaj, duke blerë një nga [https://nextcloud.com/devices/ pajisjet] Nextcloud, dhe nëse këto zgjidhje nuk janë praktike për ju mund të abonoheni në paketat e një Nextcloud [https://nextcloud.com/providers/ Providers].
  
== Iniciativat ==
 
Do shtohet informacion së shpejti.
 
  
== Aktivitetet ==
+
== Anëtarët == <!--T:3-->
Do shtohet informacion së shpejti.
+
 
 +
<!--T:4-->
 +
* [[Special:MyLanguage/Përdoruesi:Silva|Silva Arapi]]
 +
* Redon Skikuli
 +
* [[Special:MyLanguage/User:jonatoni|Jona Azizaj]]
 +
* [[Special:MyLanguage/User:xh3n1|Xheni Myrtaj]]
 +
* [[Special:MyLanguage/User:Sidorela|Sidorela Uku]]
 +
 
 +
 
 +
== Iniciativat == <!--T:5-->
 +
 
 +
<!--T:6-->
 +
* [[Special:MyLanguage/Migrimi në Nextcloud nga Bashkia e Tiranës|Migrimi në Nextcloud nga Bashkia e Tiranës]]
 +
* Lokalizimi i Nextcloud në gjuhën shqipe
 +
 
 +
 
 +
== Aktivitetet == <!--T:7-->
 +
 
 +
<!--T:8-->
 +
* Aktivitetet e ardhshme
 +
** Nextcloud Conference 2017 (Berlin)
 +
** Nextcloud Conference 2018 (Berlin)
 +
 
 +
<!--T:9-->
 +
* Aktivitete të shkuara
 +
** 12 Tetor 2016: [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/234713221/ Nextcloud Workshop]
 +
** 23 Nëntor 2016: [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/235570602/ Nextcloud Meetup #1]
 +
** 28 Dhjetor 2016: [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236320481/ Nextcloud l10n #1]
 +
** 23 Janar 2017: [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/236880431/ Nextcloud 11 Release Party]
 +
** 15 Maj 2017: [https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/events/239427930/ Nextcloud Meetup #2]
 +
 
 +
 
 +
== Burime informacioni rreth Nextcloud == <!--T:10-->
 +
 
 +
<!--T:11-->
 +
*Website: http://nextcloud.com/
 +
*Forumi: http://help.nextcloud.com/
 +
*Meetup: https://www.meetup.com/nextcloud-tirana/
 +
*Telegram app: https://t.me/Nextcloud
 +
* Përkthimet: https://www.transifex.com/nextcloud/nextcloud/
 +
</translate>

Latest revision as of 13:33, 20 May 2020

Other languages:
English • ‎shqip

Kjo është faqja e grupit të punës së anëtarëve të Open Labs rreth Nextcloud dhe sistemeve cloud me kodburim të lirë dhe të hapur.

Nextcloud – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia e përdoruesit! Nextcloud është një platformë open source që ofron shërbime cloud, qëllimi kryesor i së cilës është t’i japë përdoruesit kontroll të plotë mbi të dhënat e veta. Nëse në shumicën e shërbimeve cloud që ju ofrohen ju duhet t’i ruani të dhënat tuaja personale në serverin e një individi/organizate tjetër, me Nextcloud ju keni mundësinë që t’i ruani të dhënat tuaja në serverin tuaj personal dhe t’i sinkronizoni & shpërndani ato midis paisjeve të ndryshme. Nextcloud ofron teknikat më të avancuara të sigurisë në industrinë open source, ofron mjete për menaxhimin e rrjedhës së punës, për monitorimin e aktivitetit në serverin tuaj, klient mobile dhe desktop për të aksesuar të dhënat, sinkronizim të kontakteve dhe të kalendarit, mund të bëni telefonata të sigurta video dhe audio, ju ofron mundësinë që të aksesoni skedarët e ruajtura në serverat e ofruesëve të tjerë të shërbimeve cloud si Dropbox, Amazon, Google etj. Shërbimin e Nextcloud mund ta përfitoni në disa mënyra: duke shkarkuar Nextcloud dhe ta instaloni në serverin tuaj, duke blerë një nga pajisjet Nextcloud, dhe nëse këto zgjidhje nuk janë praktike për ju mund të abonoheni në paketat e një Nextcloud Providers.


Anëtarët


Iniciativat


Aktivitetet

  • Aktivitetet e ardhshme
    • Nextcloud Conference 2017 (Berlin)
    • Nextcloud Conference 2018 (Berlin)


Burime informacioni rreth Nextcloud