Muaji i LibreOffice 2019

From Open Labs Hackerspace
Revision as of 21:47, 3 November 2019 by Sidorela (talk | contribs) (Krijova faqen per aktivitetin)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Muaji i LibreOffice 2019

LibreOffice është një suitë programesh zyre me kodburim të hapur, zhvilluar nga 'The Document Foundation'. Si një projekt me kodburim të hapur një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e mëtejshëm të projektit i takon kontribuesve. Për këtë arsye komuniteti ka zgjedhur që nëntorin ta quajë muaji i LibreOffice, që do jetë një muaj dedikuar LibreOffice dhe se si secili prej nesh mund të kontribuojë dhe të bëhet pjesë e projektit.

Në kuadër të kësaj Open Labs organizon një seri aktivitetesh për tema të ndryshme rreth LibreOffice si përkthime, QA, dizajn etj. Nëse keni një ide apo dëshirë të bëni dhe ju një prezantim për LibreOffice, ju lutem shkruani në forum.openlabs.cc

Aktivitetet

LibreOffice Localisation Sprint

Aktiviteti i parë i dedikohet përkthimeve. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle.

Detaje

 • Kur: 6 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
 • 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
 • 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
 • 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje

Organizatorët

 • Marcela Korreshi
 • Sidorela Uku

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

TBA aktiviteti nr.2

TBA aktiviteti nr.3