Difference between revisions of "Muaji i LibreOffice 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(U shtua nje event tjeter nga LibreOffice month)
Line 47: Line 47:
=== Raport i eventit ===
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
Do të plotësohet pas eventit.
==TBA aktiviteti nr.3==
 
==LibreOffice Localisation Sprint Nr.2==
Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit të LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund të na bashkoheni në Hackerspace për të vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni. 
===Detaje===
* Kur: 20 nëntor
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
===Axhenda===
* 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
* 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
* 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
* 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje
===Organizatorët===
* Anxhelo Lushka
* Silva Arapi
=== Links ===
* Platforma e përkthimeve: https://translations.documentfoundation.org/projects/
* Eventi në facebook: TBA
 
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
==TBA aktiviteti nr.4==
==TBA aktiviteti nr.4==
==TBA aktiviteti nr.5==
==TBA aktiviteti nr.5==

Revision as of 09:35, 13 November 2019

Muaji i LibreOffice 2019

LibreOffice është një suitë programesh zyre me kodburim të hapur, zhvilluar nga 'The Document Foundation'. Si një projekt me kodburim të hapur një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e mëtejshëm të projektit i takon kontribuesve. Për këtë arsye komuniteti ka zgjedhur që nëntorin ta quajë muaji i LibreOffice, që do jetë një muaj dedikuar LibreOffice dhe se si secili prej nesh mund të kontribuojë dhe të bëhet pjesë e projektit.

Në kuadër të kësaj Open Labs organizon një seri aktivitetesh për tema të ndryshme rreth LibreOffice si përkthime, QA, dizajn etj. Nëse keni një ide apo dëshirë të bëni dhe ju një prezantim për LibreOffice, ju lutem shkruani në forum.openlabs.cc

Aktivitetet

LibreOffice Localisation Sprint

Aktiviteti i parë i dedikohet përkthimeve. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle.

Detaje

 • Kur: 6 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
 • 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
 • 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
 • 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje

Organizatorët

 • Marcela Korreshi
 • Sidorela Uku

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice

Gjatë këtij eventi do të tregojmë mënyrat sesi mund të kontribuoni në LibreOffice duke u bashkuar me skuadrën e Design/UX. Aktualisht në këtë projekt ka potencial për shumë kontribute dhe përmes këtij takimi ne do të diskutojmë mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të angazhohen. Edhe nëse nuk jeni familiar me LibreOffice, jeni të ftuar të bëheni pjesë dhe të mësoni më shumë mbi suitën e famshme open source për krijimin dhe editimin e dokumentave.

Detaje

 • Kur: 18 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

TBA

Organizatorët

 • Anxhelo Lushka
 • Silva Arapi

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

LibreOffice Localisation Sprint Nr.2

Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit të LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund të na bashkoheni në Hackerspace për të vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni.

Detaje

 • Kur: 20 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
 • 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
 • 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
 • 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje

Organizatorët

 • Anxhelo Lushka
 • Silva Arapi

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

TBA aktiviteti nr.4

TBA aktiviteti nr.5