Difference between revisions of "Muaji i LibreOffice 2019"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(U shtua nje event tjeter nga LibreOffice month)
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 31: Line 31:
Gjatë këtij eventi do të tregojmë mënyrat sesi mund të kontribuoni në LibreOffice duke u bashkuar me skuadrën e Design/UX. Aktualisht në këtë projekt ka potencial për shumë kontribute dhe përmes këtij takimi ne do të diskutojmë mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të angazhohen. Edhe nëse nuk jeni familiar me LibreOffice, jeni të ftuar të bëheni pjesë dhe të mësoni më shumë mbi suitën e famshme open source për krijimin dhe editimin e dokumentave.   
Gjatë këtij eventi do të tregojmë mënyrat sesi mund të kontribuoni në LibreOffice duke u bashkuar me skuadrën e Design/UX. Aktualisht në këtë projekt ka potencial për shumë kontribute dhe përmes këtij takimi ne do të diskutojmë mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të angazhohen. Edhe nëse nuk jeni familiar me LibreOffice, jeni të ftuar të bëheni pjesë dhe të mësoni më shumë mbi suitën e famshme open source për krijimin dhe editimin e dokumentave.   
===Detaje===
===Detaje===
* Kur: 18 nëntor
* Kur: 20 nëntor
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
Line 43: Line 43:
=== Links ===
=== Links ===
* Informacione mbi skuadrën e Dizajnit në LibreOffice: https://wiki.documentfoundation.org/Design
* Informacione mbi skuadrën e Dizajnit në LibreOffice: https://wiki.documentfoundation.org/Design
* Eventi në facebook: TBA


=== Raport i eventit ===
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
Do të plotësohet pas eventit.


==LibreOffice Localisation Sprint Nr.2==
==LibreOffice: Marketing & Advocacy==
Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit të LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim hapur të quajtur Pootle. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund na bashkoheni në Hackerspace për vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni.
Gjatë këtij aktiviteti do të flasim mbi punën e vullnetarëve të LibreOffice të dedikuar në skuadrat e Marketingut dhe Promovimit projektit. Gjatë këtij aktiviteti do të diskutohet mbi rëndësinë e Marketingut dhe Promovimit, si edhe mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të bashkohen.  
===Detaje===
===Detaje===
* Kur: 20 nëntor
* Kur: 23 nëntor, ora 13:00.
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
===Axhenda===
===Axhenda===
* 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
TBA
* 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
* 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
* 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje
===Organizatorët===
===Organizatorët===
* Angjelina Dervishaj
* Anxhelo Lushka  
* Anxhelo Lushka  
* Silva Arapi
 
=== Links ===
=== Links ===
* Platforma e përkthimeve: https://translations.documentfoundation.org/projects/
* Marketing në LibreOffice: https://www.libreoffice.org/community/get-involved/#marketing
* Eventi në facebook: TBA
* Eventi në facebook: TBA


=== Raport i eventit ===
=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
Do të plotësohet pas eventit.
==LibreOffice: Marketing & Advocacy==
 
Gjatë këtij aktiviteti do flasim mbi punën e vullnetarëve të LibreOffice të dedikuar skuadrat e Marketingut dhe Promovimit të projektit. Gjatë këtij aktiviteti do të diskutohet mbi rëndësinë e Marketingut dhe Promovimit, si edhe mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të bashkohen.  
==LibreOffice Localisation Sprint Nr.2==
Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur quajtur [https://weblate.documentfoundation.org/languages/sq/ Weblate]. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund të na bashkoheni Hackerspace për vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni.
===Detaje===
===Detaje===
* Kur: 23 nëntor
* Kur: 26 nëntor
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Ku: Open Labs Hackerspace
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht.
* Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
* Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.
===Axhenda===
===Axhenda===
TBA
* 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
* 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
* 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
* 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje
===Organizatorët===
===Organizatorët===
* Angjelina Dervishaj
* Anxhelo Lushka  
* Anxhelo Lushka  
 
* Silva Arapi
=== Links ===
=== Links ===
* Platforma e përkthimeve: https://translations.documentfoundation.org/projects/
* Platforma e përkthimeve: https://translations.documentfoundation.org/projects/
* Eventi në facebook: TBA
* Eventi në facebook: TBA


=== Raport i eventit ===
Do të plotësohet pas eventit.
==TBA aktiviteti nr.5==
==TBA aktiviteti nr.5==

Latest revision as of 15:27, 25 November 2019

Muaji i LibreOffice 2019

LibreOffice është një suitë programesh zyre me kodburim të hapur, zhvilluar nga 'The Document Foundation'. Si një projekt me kodburim të hapur një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e mëtejshëm të projektit i takon kontribuesve. Për këtë arsye komuniteti ka zgjedhur që nëntorin ta quajë muaji i LibreOffice, që do jetë një muaj dedikuar LibreOffice dhe se si secili prej nesh mund të kontribuojë dhe të bëhet pjesë e projektit.

Në kuadër të kësaj Open Labs organizon një seri aktivitetesh për tema të ndryshme rreth LibreOffice si përkthime, QA, dizajn etj. Nëse keni një ide apo dëshirë të bëni dhe ju një prezantim për LibreOffice, ju lutem shkruani në forum.openlabs.cc

Aktivitetet

LibreOffice Localisation Sprint

Aktiviteti i parë i dedikohet përkthimeve. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Pootle.

Detaje

 • Kur: 6 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
 • 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
 • 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
 • 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje

Organizatorët

 • Marcela Korreshi
 • Sidorela Uku

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

Si të kontribuoni në Dizajn/UX të LibreOffice

Gjatë këtij eventi do të tregojmë mënyrat sesi mund të kontribuoni në LibreOffice duke u bashkuar me skuadrën e Design/UX. Aktualisht në këtë projekt ka potencial për shumë kontribute dhe përmes këtij takimi ne do të diskutojmë mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të angazhohen. Edhe nëse nuk jeni familiar me LibreOffice, jeni të ftuar të bëheni pjesë dhe të mësoni më shumë mbi suitën e famshme open source për krijimin dhe editimin e dokumentave.

Detaje

 • Kur: 20 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

TBA

Organizatorët

 • Anxhelo Lushka
 • Silva Arapi

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

LibreOffice: Marketing & Advocacy

Gjatë këtij aktiviteti do të flasim mbi punën e vullnetarëve të LibreOffice të dedikuar në skuadrat e Marketingut dhe të Promovimit të projektit. Gjatë këtij aktiviteti do të diskutohet mbi rëndësinë e Marketingut dhe Promovimit, si edhe mbi mënyrat sesi kontribuesit e rinj mund të bashkohen.

Detaje

 • Kur: 23 nëntor, ora 13:00.
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

TBA

Organizatorët

 • Angjelina Dervishaj
 • Anxhelo Lushka

Links

Raport i eventit

Do të plotësohet pas eventit.

LibreOffice Localisation Sprint Nr.2

Aktiviteti i dytë mbi përkthimet në LibreOffice gjatë Muajit të LibreOffice. Përkthimet e softuerit të LibreOffice menaxhohen nëpërmjet një platforme online me kodburim të hapur të quajtur Weblate. Për ata që janë familiar me përkthimet, mund të na bashkoheni në Hackerspace për të vazhduar së bashku përkthimin në gjuhën Shqipe. Për personat që ende nuk janë familiar me përkthimet në LibreOffice, do të shikojmë së bashku sesi edhe ju mund të kontribuoni.

Detaje

 • Kur: 26 nëntor
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: Do plotësohet pas eventit
 • Ka nevojë të marësh laptop me vete: Jo domosdosshëmrisht, por nëse keni mundësi mereni.
 • Ka nevojë të kem qenë në aktivitetet e mëparshme: JO.

Axhenda

 • 18:00 - 18:15 - Prezantim i pjesëmarrësve dhe për Open Labs
 • 18:15 - 18:30 - Prezantim i shkurtër rreth LibreOffice, çfarë është dhe ku mund të gjejmë informacionet se si ta shkarkojmë apo përdorim projektin, si të bëhemi pjesë e komunitetit
 • 18:30 - 19:45 - Përkthime në gjuhën shqipe
 • 19:45 - 20:00 - Diskutim i hapur, pyetje -përgjigje

Organizatorët

 • Anxhelo Lushka
 • Silva Arapi

Links

TBA aktiviteti nr.5