Mix Networks Design

Revision as of 10:17, 4 July 2018 by Elioqoshi (talk | contribs)

Përshkrimi

Rrjetet e përziera kanë marrë interes të ri kohët e fundit. Ashtu si Tor, rrjetet e përziera mbrojnë të dhënat meta duke përdorur enkriptim me shtresa dhe "routing packets" midis një serie nyjesh të pavarura nga njëra tjetra. Rrjetet e përziera mund t'i rezistojnë kundërshtarëve shumë më të fortë se Tor, duke përfshirë mbrojtje të pjesshme nga sulmues pasiv ndërkombëtar. Duke bërë këtë, rrjetet e përziera shtojnë gjatësi lidhjeje (latency) si dhe mbulojnë trafikun. Do t'i hedhim nje sy komponentëve bazë të rrjeteve të përziera duke vënë në pah rolin e secilit në rezistencën e sulmeve aktiv dhe pasiv, si dhe do flasim se si gjatësia e lidhjes ndikon besueshmërinë, strukturën e aplikacionit si dhe eksperiencën e përdoruesit. Në veçanti do përmendim se si rrjetët e përziera mund të përdoren me aplikacione mesazhesh si dhe kriptomonedha për të rezistuar survejimit në rrjet dhe analizave të trafikut.


Detaje

  • Kur: 6 Korrik 2018 @ 18.00;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: JO;
  • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
  • Ka nevoje të kem qenë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Ndërlidhje

https://github.com/katzenpost https://www.facebook.com/events/409635602889796/

Organizatorët

David Stainton Elio Qoshi