Difference between revisions of "Mix Networks Design"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(Krijoi faqen me "== Përshkrimi == Rrjetet e përziera kanë marrë interes të ri kohët e fundit. Ashtu si Tor, rrjetet e përziera mbrojnë të dhënat meta duke përdorur enkriptim me shtre...")
 
 
(4 intermediate revisions by one other user not shown)
Line 1: Line 1:
 +
<languages/>
 +
<translate>
 +
<!--T:1-->
 
== Përshkrimi ==
 
== Përshkrimi ==
  
Line 15: Line 18:
 
== Ndërlidhje ==
 
== Ndërlidhje ==
  
https://github.com/katzenpost
+
* https://github.com/katzenpost
 +
* https://www.facebook.com/events/409635602889796/
  
 
== Organizatorët ==
 
== Organizatorët ==
Line 21: Line 25:
 
David Stainton
 
David Stainton
 
Elio Qoshi
 
Elio Qoshi
 +
 +
</translate>

Latest revision as of 10:29, 4 July 2018

Përshkrimi

Rrjetet e përziera kanë marrë interes të ri kohët e fundit. Ashtu si Tor, rrjetet e përziera mbrojnë të dhënat meta duke përdorur enkriptim me shtresa dhe "routing packets" midis një serie nyjesh të pavarura nga njëra tjetra. Rrjetet e përziera mund t'i rezistojnë kundërshtarëve shumë më të fortë se Tor, duke përfshirë mbrojtje të pjesshme nga sulmues pasiv ndërkombëtar. Duke bërë këtë, rrjetet e përziera shtojnë gjatësi lidhjeje (latency) si dhe mbulojnë trafikun. Do t'i hedhim nje sy komponentëve bazë të rrjeteve të përziera duke vënë në pah rolin e secilit në rezistencën e sulmeve aktiv dhe pasiv, si dhe do flasim se si gjatësia e lidhjes ndikon besueshmërinë, strukturën e aplikacionit si dhe eksperiencën e përdoruesit. Në veçanti do përmendim se si rrjetët e përziera mund të përdoren me aplikacione mesazhesh si dhe kriptomonedha për të rezistuar survejimit në rrjet dhe analizave të trafikut.


Detaje

  • Kur: 6 Korrik 2018 @ 18.00;
  • Ku: Open Labs Hackerspace;
  • Nevojë të marrësh laptop me vete: JO;
  • Ka nevojë të kemi dije teknike: JO;
  • Ka nevoje të kem qenë në eventet e mëparshme: JO.

Axhenda

Ndërlidhje

Organizatorët

David Stainton Elio Qoshi