Maptime Tirana nr. 1

Revision as of 13:27, 19 April 2017 by Nafie (talk | contribs)

Përshkrimi
Mbledhja e parë e chapter-it të Maptime Tirana. Gjatë takimit do të trajtohet një hyrje, shumë e thjeshtë, në JOSM dhe do prezantohen mënyrat si mund të perdoret kjo platformë për të shtuar të dhena në OpenStreetMap, hartën ndërvepruese me të dhëna të hapura që secili nga ne mund të përmirësojë.

Detaje

  • Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
  • Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet këtu.
  • Numri i pjesëmarrësve: do plotësohet në fund të aktivitetit.

Si të bëheni pjesë

Thjesht eja në hackerspace me ose pa laptop-in tënd.

Ndërlidhje

Raport i eventit

Pjesëmarrësit:

  • Amanti Lulo
  • Amarildo Shallas
  • Augest Dalliu
  • Eva Vranic
  • Nafie Shehu
  • Redon Skikuli
  • Sidorela Uku

Gjatë eventit Amanti Lulo shpjegoi për JOSM që është një nga editorët më të përdorur për OpenStreetMap i cili ka disa veçori që e diferencojnë, një ndër të cilat është dhe pëdorimi offline. Hapat e pare dhe se si mund te editoje nepermjet saj. Gjatë takimit folëm edhe për 3 nga elementet kryesore të editimit të hartave - way - area - relation Gjate eventit u dhane ca ide per menyrat e rritjes se komunitetit dhe gjithashtu per krijimin e nje grupi pune. U diskutua edhe qe te behen workshope duke u bazuar edhe ne rotacionin e workshopeve qe ndjek Maptime. Disa nga idete mund ti gjeni këtu