Difference between revisions of "Maptime Tirana nr. 1"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(krijova faqen)
 
m (Shtova numrin e pjesëmarrësve)
 
(5 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 5: Line 5:
* Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
* Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].
* Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet [https://www.openstreetmap.org/?mlat=41.32129&mlon=19.82914#map=19/41.32129/19.82914 këtu].
* Numri i pjesëmarrësve: do plotësohet në fund të aktivitetit.
* Numri i pjesëmarrësve: 7.


== Si të bëheni pjesë ==
== Si të bëheni pjesë ==
Line 16: Line 16:


== Raport i eventit ==
== Raport i eventit ==
Plotësohet fund të aktivitetit.
Pjesëmarrësit:
* Amanti Lulo
* Amarildo Shallas
* Augest Dalliu
* Eva Vranic
* Nafie Shehu
* Redon Skikuli
* Sidorela Uku
 
Gjatë eventit Amanti Lulo shpjegoi për JOSM që është një nga editorët më të përdorur për OpenStreetMap i cili ka disa veçori që e diferencojnë, një ndër të cilat është dhe pëdorimi offline. Hapat e parë dhe se si mund te editojë nëpërmjet saj. Gjatë takimit folëm edhe për 3 nga elementet kryesore të editimit të hartave
- way
- area
- relation .
Gjate eventit u dhanë ca ide për mënyrat e rritjes së komunitetit dhe gjithashtu për krijimin e një grupi pune. U diskutua edhe që të bëhen workshope duke u bazuar edhe rotacionin e workshopeve që ndjek Maptime. Disa nga idetë mund ti gjeni [https://forum.openlabs.cc/t/kategorizimi-dhe-njohja-e-informacionit-ne-osm/257 këtu]

Latest revision as of 15:13, 2 June 2017

Përshkrimi
Mbledhja e parë e chapter-it të Maptime Tirana. Gjatë takimit do të trajtohet një hyrje, shumë e thjeshtë, në JOSM dhe do prezantohen mënyrat si mund të perdoret kjo platformë për të shtuar të dhena në OpenStreetMap, hartën ndërvepruese me të dhëna të hapura që secili nga ne mund të përmirësojë.

Detaje

  • Kur: 17 prill 2017 @ 17.00;
  • Ku: Open Labs Hackerspace. Harta ndërvepruese ndodhet këtu.
  • Numri i pjesëmarrësve: 7.

Si të bëheni pjesë

Thjesht eja në hackerspace me ose pa laptop-in tënd.

Ndërlidhje

Raport i eventit

Pjesëmarrësit:

  • Amanti Lulo
  • Amarildo Shallas
  • Augest Dalliu
  • Eva Vranic
  • Nafie Shehu
  • Redon Skikuli
  • Sidorela Uku

Gjatë eventit Amanti Lulo shpjegoi për JOSM që është një nga editorët më të përdorur për OpenStreetMap i cili ka disa veçori që e diferencojnë, një ndër të cilat është dhe pëdorimi offline. Hapat e parë dhe se si mund te editojë nëpërmjet saj. Gjatë takimit folëm edhe për 3 nga elementet kryesore të editimit të hartave - way - area - relation . Gjate eventit u dhanë ca ide për mënyrat e rritjes së komunitetit dhe gjithashtu për krijimin e një grupi pune. U diskutua edhe që të bëhen workshope duke u bazuar edhe në rotacionin e workshopeve që ndjek Maptime. Disa nga idetë mund ti gjeni këtu