Maptime Tirana 5

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search

Përshkrimi

Gjatë këtij aktiviteti do të flasim Web Map Servers dhe serviset qe ata ofrojne(WFS, WMS). Do te shohim si mund te ngrejme nje web map servers dhe ta popullojme me te dhena nga burime te ndryshme. Gjithashtu do te shikojme edhe si te publikojme keto te dhenat dhe te krijojme tile e te dhenave tona. Teknologjia pe te cilen do te flasim do te jete GeoServer. Ate mund ta gjeni ketu.

Çfarë është Maptime Tirana

Maptime është një mjedis i hapur për të mësuar mbi teknologjitë e gis dhe mapping, për të gjithë nivelet e njohurive duke ofruar dhe mbështetje për fillestarët. Maptime të jep mundësinë për të zhvilluar tutoriale, workshope dhe projekte të ndryshme. Nën këtë model lindi dhe Maptime Tirana për të mbledhur së bashku të gjithë ata që kanë dëshirë të mësojnë dhe të ndajnë dijet e tyre për kartografinë dhe sidomos për OpenStreetMap.

Kush mund të marrë pjesë

Kushdo që ka dëshirë të mësojë më shumë rreth OpenStreetMap, QGIS, PostGIS apo FOSS4G technology është i mirëpritur. Mjafton të vini në hackerspace bashkë me ose pa laptop-in tuaj.

Detaje

  • Kur: 24 Shkurt 2017 @ TBA
  • Ku: Open Labs Hackerspace
  • Numri i pjesëmarrësve:

Raport i eventit