Difference between revisions of "Linux Weekend Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 10: Line 10:
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
 
=== E shtunë ===
 
=== E shtunë ===
(vendos këtu detajet)
+
{| class="wikitable"
 +
|-
 +
! Ora !! Salla kryesore !! Workshop
 +
|-
 +
| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve''
 +
|-
 +
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' ||
 +
|-
 +
| 10.45 - 11.15 || Unify your local music library - Justin W. Flory || 
 +
|-
 +
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka
 +
|-
 +
| 11.45 - 12.00 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || Linux Installfest - Anxhelo Lushka
 +
|-
 +
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 12.15 - 12.45 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 12.45 - 13.30 || ''pushimi i drekës dhe foto në grup'' || ''pushimi i drekës dhe foto në grup''
 +
|-
 +
| 13.30 - 14.00 || Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev ||
 +
|-
 +
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 +
|-
 +
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 +
|-
 +
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 15.30 - 16.00 || Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 16.00 - 16.30 || Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko || An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
 +
|-
 +
| 16.30 - 17.00 || '''Mbyllja''' || 
 +
|}
 +
 
 
=== E dielë ===
 
=== E dielë ===
 
(vendos këtu detajet)
 
(vendos këtu detajet)

Revision as of 21:24, 22 March 2017

Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.

Data

25 & 26 mars 2017

Vendndodhja

Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.

Axhenda

E shtunë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Unify your local music library - Justin W. Flory
11.15 - 11.45 Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla Linux Installfest - Anxhelo Lushka
11.45 - 12.00 Women in Linux - Ajkuna Mujo Linux Installfest - Anxhelo Lushka
12.00 - 12.15 Women in Linux - Ajkuna Mujo How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.15 - 12.45 Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.45 - 13.30 pushimi i drekës dhe foto në grup pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev
14.00 - 14.30 Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku KISS with Linux - Edmond Cukalla
14.30 - 15.00 What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli KISS with Linux - Edmond Cukalla
15.00 - 15.30 Open Source Licenses - Suela Palushi How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
15.30 - 16.00 Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
16.00 - 16.30 Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
16.30 - 17.00 Mbyllja

E dielë

(vendos këtu detajet)

Ligjëruesit

 • Ajkuna Mujo
 • Aldo Ziflaj
 • Anxhela Hyseni
 • Anxhelo Lushka
 • Boris Budini
 • Dashamir Hoxha
 • Dimitar Zahariev
 • Edmond Cukalla
 • Jona Azizaj
 • Jor Bashllari
 • Justin W. Flory
 • Kristi Progri
 • Mariana Balla
 • Melisa Sulko
 • Nafie Shehu
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Silva Arapi
 • Suela Palushi
 • Xheni Myrtaj

Grupi organizativ

 • Ajkuna Mujo
 • Anxhela Hyseni
 • Anxhelo Lushka
 • Jona Azizaj
 • Mariana Balla
 • Melisa Sulko
 • Redon Skikuli
 • Suela Palushi


Raporti i aktivitetit

 • Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);