Difference between revisions of "Linux Weekend Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
Line 46: Line 46:
  
 
=== E dielë ===
 
=== E dielë ===
(vendos këtu detajet)
+
{| class="wikitable"
 +
|-
 +
! Ora !! Salla kryesore !! Workshop
 +
|-
 +
| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve''
 +
|-
 +
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
 +
|-
 +
| 10.45 - 11.15 || Desktop Environments - Boris Budini || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 11.15 - 11.45 || Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev  || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 11.45 - 12.15 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj
 +
|-
 +
| 12.15 - 12.45 || Prezantime të shkurtra / Lightning Talks ||
 +
|-
 +
| 12.45 - 13.30 || ''pushimi i drekës dhe foto në grup'' || ''pushimi i drekës dhe foto në grup''
 +
|-
 +
| 13.30 - 14.00 || CommOps: Community infrastructure team of Fedora - Justin W. Flory || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
 +
|-
 +
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - Jona Azizaj || Takim i komunitetit / Community Meetup
 +
|-
 +
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
 +
|-
 +
| 15.00 - 15.30 || E-diplomacy and Linux - Kristi Progri || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
 +
|-
 +
| 15.30 - 16.00 || Introduction to open source office software - Suela Palushi || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
 +
|-
 +
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
 +
|}
  
 
== Ligjëruesit ==
 
== Ligjëruesit ==

Revision as of 21:35, 22 March 2017

Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.

Data

25 & 26 mars 2017

Vendndodhja

Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.

Axhenda

E shtunë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Unify your local music library - Justin W. Flory
11.15 - 11.45 Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla Linux Installfest - Anxhelo Lushka
11.45 - 12.00 Women in Linux - Ajkuna Mujo Linux Installfest - Anxhelo Lushka
12.00 - 12.15 Women in Linux - Ajkuna Mujo How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.15 - 12.45 Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.45 - 13.30 pushimi i drekës dhe foto në grup pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev
14.00 - 14.30 Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku KISS with Linux - Edmond Cukalla
14.30 - 15.00 What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli KISS with Linux - Edmond Cukalla
15.00 - 15.30 Open Source Licenses - Suela Palushi How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
15.30 - 16.00 Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
16.00 - 16.30 Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
16.30 - 17.00 Mbyllja

E dielë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Desktop Environments - Boris Budini Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.15 - 11.45 Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.45 - 12.15 Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj
12.15 - 12.45 Prezantime të shkurtra / Lightning Talks
12.45 - 13.30 pushimi i drekës dhe foto në grup pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 CommOps: Community infrastructure team of Fedora - Justin W. Flory Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
14.00 - 14.30 Open Source Conference Albania - Jona Azizaj Takim i komunitetit / Community Meetup
14.30 - 15.00 Maps in GNOME - Nafie Shehu Takim i komunitetit / Community Meetup
15.00 - 15.30 E-diplomacy and Linux - Kristi Progri Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
15.30 - 16.00 Introduction to open source office software - Suela Palushi Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
16.00 - 16.30 Mbyllja Mbyllja

Ligjëruesit

 • Ajkuna Mujo
 • Aldo Ziflaj
 • Anxhela Hyseni
 • Anxhelo Lushka
 • Boris Budini
 • Dashamir Hoxha
 • Dimitar Zahariev
 • Edmond Cukalla
 • Jona Azizaj
 • Jor Bashllari
 • Justin W. Flory
 • Kristi Progri
 • Mariana Balla
 • Melisa Sulko
 • Nafie Shehu
 • Redon Skikuli
 • Sidorela Uku
 • Silva Arapi
 • Suela Palushi
 • Xheni Myrtaj

Grupi organizativ

 • Ajkuna Mujo
 • Anxhela Hyseni
 • Anxhelo Lushka
 • Jona Azizaj
 • Mariana Balla
 • Melisa Sulko
 • Redon Skikuli
 • Suela Palushi


Raporti i aktivitetit

 • Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);