Difference between revisions of "Linux Weekend Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
 
(13 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 18: Line 18:
 
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
 
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
 
|-
 
|-
| 10.45 - 11.15 || Unify your local music library - Justin W. Flory ||   
+
| 10.45 - 11.15 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/open-source-101 Open Source 101] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] ||   
 
|-
 
|-
 
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka  
 
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka  
Line 26: Line 26:
 
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 
|-
 
|-
| 12.15 - 12.45 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
+
| 12.15 - 12.45 || Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 
|-
 
|-
 
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
 
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
Line 34: Line 34:
 
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 
|-
 
|-
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli || KISS with Linux - Edmond Cukalla
+
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]] || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 
|-
 
|-
 
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
 
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
Line 64: Line 64:
 
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
 
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
 
|-
 
|-
| 13.30 - 14.00 || CommOps: Community infrastructure team of Fedora - Justin W. Flory || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
+
| 13.30 - 14.00 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/musicbrainz-picard-workshop Unify your local music library] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
 
|-
 
|-
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - Jona Azizaj || Takim i komunitetit / Community Meetup
+
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]] || Takim i komunitetit / Community Meetup
 
|-
 
|-
 
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
 
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
Line 76: Line 76:
 
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
 
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
 
|}
 
|}
 
== Ligjëruesit ==
 
* Ajkuna Mujo
 
* Aldo Ziflaj
 
* Anxhela Hyseni
 
* Anxhelo Lushka
 
* Boris Budini
 
* Dashamir Hoxha
 
* Dimitar Zahariev
 
* Edmond Cukalla
 
* Jona Azizaj
 
* Jor Bashllari
 
* Justin W. Flory
 
* Kristi Progri
 
* Mariana Balla
 
* Melisa Sulko
 
* Nafie Shehu
 
* Redon Skikuli
 
* Sidorela Uku
 
* Silva Arapi
 
* Suela Palushi
 
* Xheni Myrtaj
 
  
 
== Grupi organizativ ==
 
== Grupi organizativ ==
 
* Ajkuna Mujo
 
* Ajkuna Mujo
 
* Anxhela Hyseni
 
* Anxhela Hyseni
* Anxhelo Lushka
+
* [[User:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
 
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
 
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* Mariana Balla
+
* [[User:Mariana|Mariana Balla]]
 
* Melisa Sulko
 
* Melisa Sulko
* Redon Skikuli
+
* [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]]
 
* Suela Palushi
 
* Suela Palushi
  
 +
== Mbështetësit ==
 +
 +
Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - [https://soundcloud.com/open_labs_albania/linux-weekend-2017-interviste-me-anxhelo-lushka-dhe-mariana-balla-ne-rtsh Intervista në SoundCloud]
 +
 +
Artikull nga GJBI Team - [https://gjbiteam.com/linux-weekend-2017/ Artikulli nga GJBI]
 +
 +
Artikull nga Teknologjia Sot - [http://techsot.al/2017/03/13/ti-nuk-e-di-cfare-eshte-linux-weekend-eventi-must-go-per-te-gjithe-te-apasionuarit-e-linux/ Artikulli në Tech Sot]
 +
 +
Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.
 +
 +
Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - [https://fedoramagazine.org/students-fedora-linux-weekend-2017/ Fedora Magazine]
  
 
== Raporti i aktivitetit ==
 
== Raporti i aktivitetit ==
 
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
 
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
 +
* në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
 +
* shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
 +
* vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.

Latest revision as of 20:04, 14 April 2017

Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.

Data

25 & 26 mars 2017

Vendndodhja

Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.

Axhenda

E shtunë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Open Source 101 - Justin W. Flory
11.15 - 11.45 Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla Linux Installfest - Anxhelo Lushka
11.45 - 12.00 Women in Linux - Ajkuna Mujo Linux Installfest - Anxhelo Lushka
12.00 - 12.15 Women in Linux - Ajkuna Mujo How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.15 - 12.45 Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.45 - 13.30 Pushimi i drekës dhe foto në grup Pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev
14.00 - 14.30 Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku KISS with Linux - Edmond Cukalla
14.30 - 15.00 What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli KISS with Linux - Edmond Cukalla
15.00 - 15.30 Open Source Licenses - Suela Palushi How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
15.30 - 16.00 Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
16.00 - 16.30 Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
16.30 - 17.00 Mbyllja Mbyllja

E dielë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Desktop Environments - Boris Budini Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.15 - 11.45 Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.45 - 12.15 Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj
12.15 - 12.45 Prezantime të shkurtra / Lightning Talks
12.45 - 13.30 Pushimi i drekës dhe foto në grup Pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Unify your local music library - Justin W. Flory Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
14.00 - 14.30 Open Source Conference Albania - Jona Azizaj Takim i komunitetit / Community Meetup
14.30 - 15.00 Maps in GNOME - Nafie Shehu Takim i komunitetit / Community Meetup
15.00 - 15.30 E-diplomacy and Linux - Kristi Progri Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
15.30 - 16.00 Introduction to open source office software - Suela Palushi Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
16.00 - 16.30 Mbyllja Mbyllja

Grupi organizativ

Mbështetësit

Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - Intervista në SoundCloud

Artikull nga GJBI Team - Artikulli nga GJBI

Artikull nga Teknologjia Sot - Artikulli në Tech Sot

Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.

Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - Fedora Magazine

Raporti i aktivitetit

  • Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
  • në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
  • shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
  • vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.