Difference between revisions of "Linux Weekend Tirana 2017"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(shtova nderlidhje ne OSM te vendodhjes)
 
(26 intermediate revisions by 5 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij!
 
Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij!
Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace, një organizatë shqiptare jo qeveritare, jo fitimprurëse, që promovon iniciativa free libre open source që prej 2012 dhe tashmë është e njohur midis të apasionuarve për teknologjinë, për iniciativat që ndërmer, njohuritë dhe energjitë që ndan dhe të rinjtë që frymëzon.
+
Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.
Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.
 
Linux Weekend organizohet për herë të parë në javën e fundit të marsit.
 
  
 
== Data ==
 
== Data ==
 
25 & 26 mars 2017
 
25 & 26 mars 2017
 +
 +
== Vendndodhja ==
 +
[http://osm.org/go/xexShH18t--?m= Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.]
  
 
== Axhenda ==
 
== Axhenda ==
 
=== E shtunë ===
 
=== E shtunë ===
(vendos këtu detajet)
+
{| class="wikitable"
=== E diel ===
+
|-
(vendos këtu detajet)
+
! Ora !! Salla kryesore !! Workshop
 +
|-
 +
| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve''
 +
|-
 +
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
 +
|-
 +
| 10.45 - 11.15 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/open-source-101 Open Source 101] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || 
 +
|-
 +
| 11.15 - 11.45 || Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla  || Linux Installfest - Anxhelo Lushka
 +
|-
 +
| 11.45 - 12.00 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || Linux Installfest - Anxhelo Lushka
 +
|-
 +
| 12.00 - 12.15 || Women in Linux - Ajkuna Mujo || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 12.15 - 12.45 || Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari || How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
 +
|-
 +
| 13.30 - 14.00 || Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev ||
 +
|-
 +
| 14.00 - 14.30 || Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 +
|-
 +
| 14.30 - 15.00 || What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]] || KISS with Linux - Edmond Cukalla
 +
|-
 +
| 15.00 - 15.30 || Open Source Licenses - Suela Palushi || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 15.30 - 16.00 || Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj || How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 16.00 - 16.30 || Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko || An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
 +
|-
 +
| 16.30 - 17.00 || '''Mbyllja''' ||  '''Mbyllja'''
 +
|}
  
== Vendi dhje vendodhja ==
+
=== E dielë ===
Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacioinis, Tiranë, Shqipëri. Për vendodhjen në OpenStreetMap kliko [http://osm.org/go/xexShH18t--?m= këtu].  
+
{| class="wikitable"
 +
|-
 +
! Ora !! Salla kryesore !! Workshop
 +
|-
 +
| 10.00 - 10.30 || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve'' || ''Regjistrimet e pjesëmarrësve''
 +
|-
 +
| 10.30 - 10.45 || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve''' || '''Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve'''
 +
|-
 +
| 10.45 - 11.15 || Desktop Environments - Boris Budini || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 11.15 - 11.45 || Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev  || Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
 +
|-
 +
| 11.45 - 12.15 || Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari || Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj
 +
|-
 +
| 12.15 - 12.45 || Prezantime të shkurtra / Lightning Talks ||
 +
|-
 +
| 12.45 - 13.30 || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup''' || '''Pushimi i drekës dhe foto në grup'''
 +
|-
 +
| 13.30 - 14.00 || [https://github.com/jflory7/presentations/tree/master/2017/musicbrainz-picard-workshop Unify your local music library] - [[User:Jflory7|Justin W. Flory]] || Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
 +
|-
 +
| 14.00 - 14.30 ||  Open Source Conference Albania - [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]] || Takim i komunitetit / Community Meetup
 +
|-
 +
| 14.30 - 15.00 || Maps in GNOME - Nafie Shehu || Takim i komunitetit / Community Meetup
 +
|-
 +
| 15.00 - 15.30 || E-diplomacy and Linux - Kristi Progri || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
 +
|-
 +
| 15.30 - 16.00 || Introduction to open source office software - Suela Palushi || Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
 +
|-
 +
| 16.00 - 16.30 || '''Mbyllja''' || '''Mbyllja'''
 +
|}
  
 
== Grupi organizativ ==
 
== Grupi organizativ ==
* Ajkuna  
+
* Ajkuna Mujo
* Anxhela
+
* Anxhela Hyseni
* Anxhelo Lushka
+
* [[User:Anxhelo|Anxhelo Lushka]]
* Jona  
+
* [[User:Jonatoni|Jona Azizaj]]
* Mariana  
+
* [[User:Mariana|Mariana Balla]]
(shto dhe anëtarët e tjerë)
+
* Melisa Sulko
 +
* [[Përdoruesi:Rskikuli|Redon Skikuli]]
 +
* Suela Palushi
 +
 
 +
== Mbështetësit ==
 +
 
 +
Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - [https://soundcloud.com/open_labs_albania/linux-weekend-2017-interviste-me-anxhelo-lushka-dhe-mariana-balla-ne-rtsh Intervista në SoundCloud]
 +
 
 +
Artikull nga GJBI Team - [https://gjbiteam.com/linux-weekend-2017/ Artikulli nga GJBI]
 +
 
 +
Artikull nga Teknologjia Sot - [http://techsot.al/2017/03/13/ti-nuk-e-di-cfare-eshte-linux-weekend-eventi-must-go-per-te-gjithe-te-apasionuarit-e-linux/ Artikulli në Tech Sot]
 +
 
 +
Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.
  
 +
Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - [https://fedoramagazine.org/students-fedora-linux-weekend-2017/ Fedora Magazine]
  
== Komente post aktivitetit ==
+
== Raporti i aktivitetit ==
 
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
 
* Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
 +
* në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
 +
* shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
 +
* vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.

Latest revision as of 20:04, 14 April 2017

Linux Weekend është eventi i parë në Shqipëri dedikuar totalisht sistemit operativ Linux dhe distrove të tij! Eventi organizohet nga anëtarë të Open Labs Hackerspace. Qëllimi i eventit është ndërgjegjësimi i njerëzve që të fillojnë e të përdorin Linux, një sistem operativ open source, të socializohemi me Linux-axhinj të tjerë nga rajoni, të njihemi me distrot e ndryshme të Linux dhe mënyrën se si të kontribuojmë në komunitetet përkatëse, të organizojmë workshope dhe prezantime për Linux, pa harruar këtu dhe installfest.

Data

25 & 26 mars 2017

Vendndodhja

Universiteti Politeknik, Fakulteti i Teknologjisë dhe Informacionit, Tiranë, Shqipëri.

Axhenda

E shtunë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Open Source 101 - Justin W. Flory
11.15 - 11.45 Introduction to Fedora Project and how to be part of the community - Mariana Balla Linux Installfest - Anxhelo Lushka
11.45 - 12.00 Women in Linux - Ajkuna Mujo Linux Installfest - Anxhelo Lushka
12.00 - 12.15 Women in Linux - Ajkuna Mujo How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.15 - 12.45 Introduction to Ubuntu - Jor Bashllari How to Build a Twitter-Bot on Linux - Dashamir Hoxha
12.45 - 13.30 Pushimi i drekës dhe foto në grup Pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Linux is good for you (and for your PC too) - Dimitar Zahariev
14.00 - 14.30 Programming in Linux, editors and tools - Sidorela Uku KISS with Linux - Edmond Cukalla
14.30 - 15.00 What are the similarities between Guy Debord and GNU/Linux? - Redon Skikuli KISS with Linux - Edmond Cukalla
15.00 - 15.30 Open Source Licenses - Suela Palushi How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
15.30 - 16.00 Introduction to Elementary OS - Xheni Myrtaj How to Use Ubuntu Mate on a Headless RaspberryPI - Dashamir Hoxha
16.00 - 16.30 Let's get to know Linux Mint - Melisa Sulko An introduction to Nextcloud and data privacy - Silva Arapi
16.30 - 17.00 Mbyllja Mbyllja

E dielë

Ora Salla kryesore Workshop
10.00 - 10.30 Regjistrimet e pjesëmarrësve Regjistrimet e pjesëmarrësve
10.30 - 10.45 Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve Hapja e aktivitetit, përshëndetje e organizatorëve
10.45 - 11.15 Desktop Environments - Boris Budini Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.15 - 11.45 Getting to know the SUSE/openSUSE ecosystem - Dimitar Zahariev Building a SSH-Tunnel Between Two Computers With Private IP - Dashamir Hoxha
11.45 - 12.15 Introduction and Q/A to Arch - Jor Bashllari Building CLI apps with Ruby - Aldo Ziflaj
12.15 - 12.45 Prezantime të shkurtra / Lightning Talks
12.45 - 13.30 Pushimi i drekës dhe foto në grup Pushimi i drekës dhe foto në grup
13.30 - 14.00 Unify your local music library - Justin W. Flory Translation of Fedora - Anxhela Hyseni
14.00 - 14.30 Open Source Conference Albania - Jona Azizaj Takim i komunitetit / Community Meetup
14.30 - 15.00 Maps in GNOME - Nafie Shehu Takim i komunitetit / Community Meetup
15.00 - 15.30 E-diplomacy and Linux - Kristi Progri Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
15.30 - 16.00 Introduction to open source office software - Suela Palushi Making a PKGBUILD - Jor Bashllari
16.00 - 16.30 Mbyllja Mbyllja

Grupi organizativ

Mbështetësit

Intervistë në RTSH nga Anxhelo Lushka dhe Mariana Balla - Intervista në SoundCloud

Artikull nga GJBI Team - Artikulli nga GJBI

Artikull nga Teknologjia Sot - Artikulli në Tech Sot

Red Bull dhe Lavazza të cilët ofruan pije energjike dhe kafe për të dyja ditët e eventit.

Blogspot nga Justin W. Flory në website e Fedora Magazine - Fedora Magazine

Raporti i aktivitetit

  • Numri i pjesëmarrësve: (do shtohet në vijim);
  • në darkën me ligjëruesit dhe organizatorët do ishte mirë që të porositet relativisht pak ushqim në fillim që të evitohet shpërdorimin i ushqimit që tepron;
  • shumë e rëndësishme që të fillohet me kontaktin e sponsorëve potencialë shumë herën në fazën përgatitore të projektit;
  • vazhdimësia e aktivitet për vitin 2018 do vendoset bashkarisht me komunitetit në bisedë të anëtarëve të Open Labs në forum.openlabs.cc.