Difference between revisions of "Linux Days"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
m (shtova informacione per eventin.)
Line 3: Line 3:
 
==Përshkrimi==
 
==Përshkrimi==
 
Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.
 
Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.
 +
 +
Pasditja e parë të premten do u dedikohet distribucioneve Linux duke prezantuar se cilat janë disa prej sistemeve operative Linux, specifikat e tyre dhe komunitetet open source. Më pas do vijohet me 'Install Fest' për të gjithë ata që duan të instalojnë një sistem Linux në laptopët e tyre, ose mund të demostrojnë fazën e instalimit nëpërmjet njërit prej laptopëve të vënë në dispozicion nga Open Labs.
 +
 +
Dita e dytë të shtunën do i dedikohet komandave linux, direktorive dhe folderave.
  
 
Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21
 
Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21
Line 12: Line 16:
 
==Axhenda==
 
==Axhenda==
 
'''E premte'''
 
'''E premte'''
* 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anetarë nga OL
+
* 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anëtarë nga OL
 
* 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim  
 
* 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim  
* 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Kali Linux.  
+
* 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Fedora.  
 
* 17.45 - 18.15: Pushim  
 
* 17.45 - 18.15: Pushim  
 
* 18.15 - InstallFest
 
* 18.15 - InstallFest
Line 20: Line 24:
 
'''E shtunë'''
 
'''E shtunë'''
 
* 10.00 - 10.15: Regjistrim
 
* 10.00 - 10.15: Regjistrim
* 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfides nr.1 - Dashamir Hoxha
+
* 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfidës nr.1 - Dashamir Hoxha
 
* 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
 
* 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
* 12.45 - 13.15: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe cfare bejne ato
+
* 12.45 - 13.30: Si të krijojmë formatet e paketimit të softuerit në Linux .deb, .rpm etj -  Anxhelo Lushka
* 13.15 - 13.30: prezantimi i sfides nr.2 Klesti Fetiu
+
* 13.30 - 14.45: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe çfarë bëjnë ato - Klesti Fetiu
 +
* 13.45 - 14.30: Sfidë bazuar në njohuritë e mara nga prezantimi i mëparshëm - Klesti Fetiu
 +
 
  
 
==Detaje==
 
==Detaje==
Line 30: Line 36:
 
*Ku: Open Labs Hackerspace
 
*Ku: Open Labs Hackerspace
 
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
+
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO nëse keni një të tillë, nëse jo mund të përdorni një nga hackerspace.
 
*Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 
*Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
 
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
 
 
==Axhenda==
 
Do shtohet në vijim.
 

Revision as of 15:11, 8 March 2020

Linuxdays.png

Përshkrimi

Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.

Pasditja e parë të premten do u dedikohet distribucioneve Linux duke prezantuar se cilat janë disa prej sistemeve operative Linux, specifikat e tyre dhe komunitetet open source. Më pas do vijohet me 'Install Fest' për të gjithë ata që duan të instalojnë një sistem Linux në laptopët e tyre, ose mund të demostrojnë fazën e instalimit nëpërmjet njërit prej laptopëve të vënë në dispozicion nga Open Labs.

Dita e dytë të shtunën do i dedikohet komandave linux, direktorive dhe folderave.

Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21

Pjesëmarrja

Pjesëmarrja është pa pagesë, ashtu si dhe të gjitha aktivitetet e organizuar nga Open Labs, por regjistrimi është i nevojshëm.

Regjistrohu këtu: linuxdays.openlabs.cc

Axhenda

E premte

 • 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anëtarë nga OL
 • 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim
 • 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Fedora.
 • 17.45 - 18.15: Pushim
 • 18.15 - InstallFest

E shtunë

 • 10.00 - 10.15: Regjistrim
 • 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfidës nr.1 - Dashamir Hoxha
 • 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
 • 12.45 - 13.30: Si të krijojmë formatet e paketimit të softuerit në Linux .deb, .rpm etj - Anxhelo Lushka
 • 13.30 - 14.45: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe çfarë bëjnë ato - Klesti Fetiu
 • 13.45 - 14.30: Sfidë bazuar në njohuritë e mara nga prezantimi i mëparshëm - Klesti Fetiu


Detaje

 • Kur: 20/21.3.2020;
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO nëse keni një të tillë, nëse jo mund të përdorni një nga hackerspace.
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.