Difference between revisions of "Linux Days"

Jump to navigation Jump to search
m (shtova informacione per eventin.)
Line 3: Line 3:
==Përshkrimi==
==Përshkrimi==
Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.
Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.
Pasditja e parë të premten do u dedikohet distribucioneve Linux duke prezantuar se cilat janë disa prej sistemeve operative Linux, specifikat e tyre dhe komunitetet open source. Më pas do vijohet me 'Install Fest' për të gjithë ata që duan të instalojnë një sistem Linux në laptopët e tyre, ose mund të demostrojnë fazën e instalimit nëpërmjet njërit prej laptopëve të vënë në dispozicion nga Open Labs.
Dita e dytë të shtunën do i dedikohet komandave linux, direktorive dhe folderave.


Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21
Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21
Line 12: Line 16:
==Axhenda==
==Axhenda==
'''E premte'''
'''E premte'''
* 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anetarë nga OL
* 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anëtarë nga OL
* 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim  
* 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim  
* 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Kali Linux.  
* 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Fedora.  
* 17.45 - 18.15: Pushim  
* 17.45 - 18.15: Pushim  
* 18.15 - InstallFest
* 18.15 - InstallFest
Line 20: Line 24:
'''E shtunë'''
'''E shtunë'''
* 10.00 - 10.15: Regjistrim
* 10.00 - 10.15: Regjistrim
* 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfides nr.1 - Dashamir Hoxha
* 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfidës nr.1 - Dashamir Hoxha
* 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
* 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
* 12.45 - 13.15: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe cfare bejne ato
* 12.45 - 13.30: Si të krijojmë formatet e paketimit të softuerit në Linux .deb, .rpm etj -  Anxhelo Lushka
* 13.15 - 13.30: prezantimi i sfides nr.2 Klesti Fetiu
* 13.30 - 14.45: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe çfarë bëjnë ato - Klesti Fetiu
* 13.45 - 14.30: Sfidë bazuar në njohuritë e mara nga prezantimi i mëparshëm - Klesti Fetiu
 


==Detaje==
==Detaje==
Line 30: Line 36:
*Ku: Open Labs Hackerspace
*Ku: Open Labs Hackerspace
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
*Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
*Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO nëse keni një të tillë, nëse jo mund të përdorni një nga hackerspace.
*Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
*Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
*Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.
==Axhenda==
Do shtohet në vijim.