Difference between revisions of "Linux Days"

From Open Labs Hackerspace
Jump to navigation Jump to search
(shtova link per regjsitrim.)
Line 9: Line 9:
 
Pjesëmarrja është pa pagesë, ashtu si dhe të gjitha aktivitetet e organizuar nga Open Labs, por regjistrimi është i nevojshëm.
 
Pjesëmarrja është pa pagesë, ashtu si dhe të gjitha aktivitetet e organizuar nga Open Labs, por regjistrimi është i nevojshëm.
 
: Regjistrohu këtu: [https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTbutBwwY1SL-Smd--xWounn9ojW7NAa1DJGyntwS7uVFF4w/viewform linuxdays.openlabs.cc]
 
: Regjistrohu këtu: [https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTbutBwwY1SL-Smd--xWounn9ojW7NAa1DJGyntwS7uVFF4w/viewform linuxdays.openlabs.cc]
 +
 +
==Axhenda==
 +
'''E premte'''
 +
* 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anetarë nga OL
 +
* 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim
 +
* 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Kali Linux.
 +
* 17.45 - 18.15: Pushim
 +
* 18.15 - InstallFest
 +
 
 +
'''E shtunë'''
 +
* 10.00 - 10.15: Regjistrim
 +
* 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfides nr.1 - Dashamir Hoxha
 +
* 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
 +
* 12.45 - 13.15: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe cfare bejne ato
 +
* 13.15 - 13.30: prezantimi i sfides nr.2 Klesti Fetiu
  
 
==Detaje==
 
==Detaje==

Revision as of 14:43, 6 March 2020

Linuxdays.png

Përshkrimi

Linux Days është një event 2-ditor ku entusiastë të sistemeve operimit Linux do të mblidhen në ambjentet e Open Labs për të ndarë njohuritë e tyre dhe do mbajnë workshops.

Mund të ndjekësh bisedën në forum tek: https://forum.openlabs.cc/t/linux-day-discussion/1975/21

Pjesëmarrja

Pjesëmarrja është pa pagesë, ashtu si dhe të gjitha aktivitetet e organizuar nga Open Labs, por regjistrimi është i nevojshëm.

Regjistrohu këtu: linuxdays.openlabs.cc

Axhenda

E premte

 • 16.00: Hyrje ne Linux Day (prezantimi i detajeve të asaj që do bëjmë në këto dy ditë) - Klesti & anetarë nga OL
 • 16.30: Prezantim i OL dhe i aktiviteteve rreth Linux në vijim
 • 17.00 - 17.45: Linux distributions: Do prezantojmë në përgjithësi llogjiken e ndarjes se distrove dhe ne vijim do prezantohen disa distro që teorikisht përdoren më shumë (Ubuntu, Mint, etj) apo dhe distro specifike si Kali Linux.
 • 17.45 - 18.15: Pushim
 • 18.15 - InstallFest

E shtunë

 • 10.00 - 10.15: Regjistrim
 • 10.15 - 12.15: Prezantimi i sfides nr.1 - Dashamir Hoxha
 • 12.15 - 12.45: Pushim dhe group photo
 • 12.45 - 13.15: Linux: Folder dhe struktura e Direktorive si dhe cfare bejne ato
 • 13.15 - 13.30: prezantimi i sfides nr.2 Klesti Fetiu

Detaje

 • Kur: 20/21.3.2020;
 • Ku: Open Labs Hackerspace
 • Numri i pjesëmarrësve: (plotësohet pas aktivitetit);
 • Nevojë të marrësh laptop/tablet me vete: PO;
 • Ka nevojë të kemi dije teknike: Jo detyrimisht, por dhe në qofte se ke do ishte mirë;
 • Ka nevoje të kem qënë në eventet e mëparshme: JO, nuk ka nevojë të kesh marrë pjesë në aktivitete të mëparshme.


Axhenda

Do shtohet në vijim.