Kultura FLOSS

Nga Open Labs Hackerspace
Shko tek: lundrim, kërko

FLOSS (Free Libre Open Source Software)

FLOSS klasifikohen si softuerë (dhe jo vetëm) të lirë (si LIRIA), falas dhe me kod burimi të hapur. Kjo do të thotë, që gjithsecili ka të drejtë t'i përdor, kopjojë, studiojë dhe të ndryshojë softuerin në çfarë do lloj mënyre. Ndërsa kod burimi i këtyre softuerëve është i hapur për tu shpërndarë, kështu që njerëzit janë inkurajuar për përmirsuar vullnetarishtë dizanjin dhe përmbajtjen e softuerit.

Kategoritët FLOSS